Siófok

2023.02.08. 18:38

Kóstolót kaptak a japán kultúrából

Klasszikus japán zenei előadást tartottak szerdán a helyi művészeti iskolában, a telt házas rendezvényen száznál is többen vettek részt. Nagy sikert aratott a találkozó, amit a Somogyiak Baráti Köre rendezett meg, s a látogatókat az összejövetel végén japán teával és süteménnyel kínálták.

Harsányi Miklós

Fotó: Németh András

Miyanaga Anju, a Japánból érkezett negyedéves egyetemista a gagakut, a császári udvar zenéjét mutatta be az érdeklődőknek, s ezután ryutekin, egy harántfuvolán játszott. A japán hagyomány szerint ez a hangszer a sárkány hangja. Bakos Péter régész-történész, középiskolai tanár nyitotta meg a találkozót, melynek keretében Bakos Ferenc, Somogy Polgáraiért-díjjal kitüntetett siófoki író, haiku-költő műveit is előadták a rendezvényen, melynek védnöke japán magyarországi nagykövete volt. Szajcz Adrián, a somogyi önkormányzat alelnöke is részt vett a programon, a telt házas előadásra több mint 100-an látogattak el.

 A helyi általános iskolás diákokon kívül középiskolások is ízelítőt kaptak a japán kultúrából, az esemény koordinátora Németh Julianna, a Somogyiak Baráti Körének elnöke volt. A rendezvény végén zöld teával és több fajta japán édességgel látták vendégül a találkozó résztvevőit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában