Ideértek a falubuszok

2023.02.09. 10:00

Magyaregres megkapta a falubuszt, Heresznye még várja

Marosi G.

Több mint egy év várakozás után megkapta az új falubuszt a magyaregresi önkormányzat. A kilencszemélyes járművet hétfőn vették át. Bodor Zoltán polgármester elmondta, a Magyar Falu Program 15 millió forintos támogatásából jutottak hozzá a kisbuszhoz. – Már 2021 októberében megrendeltük a járművet, de ezt a modellt egy ideig nem gyártották, ezért kellett várni rá ilyen sokáig – mondta Bodor Zoltán. – Szerencsénk van, hogy akkor megrendeltük az autót, mert most majdnem 4 millió forinttal kerül többe ugyanez a felszereltségű – emelte ki. 

A buszt már az első nap munkába állították. Főleg a tanyagondnoki szolgálat használja, de az idősek gondozásában is bevetik, valamint Kaposvárra iskolába és óvodába is szállítják majd a gyerekeket. Az új falubusz az elsődleges számítások szerint havonta 2500–3000 kilométert fut majd. 

Mosdósra néhány héttel ezelőtt érkezett meg a falubusz. A településen is több mint egy évig vártak arra, hogy a falugondnoki szolgálat – amelyet két éve indítottak el – megkapja végre az új, kilencszemélyes járművet. Keresztes József polgármester elmondta, mostanáig egy személyautót használtak. – A busszal elsősorban az időseket szállítjuk és az étkeztetést is ezzel oldjuk meg – mondta. A mosdósi falubuszra 15 millió forint támogatást nyert a település. 

Heresznyére még mindig nem érkezett meg a megrendelt jármű. Rengel László polgármester azt mondta, úgy volt, hogy áprilisban már használhatják az új buszt, de jó, ha júniusra ideér. Addig a bélavári önkormányzattól bérelnek egy 17 éves, 300 ezer kilométert futott buszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában