Kétkeréken

2023.02.27. 11:04

Marcalitól Mesztegnyőig nyújtózik majd a bringaút

Kelevíz és Marcali önkormányzata, valamint a Somogy Vármegyei Önkormányzat közös konzorciumának beruházásaként megkezdődött a Mesztegnyő-Marcali kerékpárút kialakítása, amelyet 525 millió forintból valósítanak meg, közölte a vármegyei önkormányzat.

Sonline

A teljes egészében TOP támogatásal megvalósuló beruházás célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg településeken és települések között, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

A projekt keretében Mesztegnyőtől indulva észak felé Marcaliig épül a kerékpárforgalmi útvonal, majd következik a Marcali-Kéthely meglévő kerékpárút, majd a külön pályázatban épülő Kéthely-Balatonmáriafürdő kerékpárúttal végül a Balatoni Bringakörúthoz csatlakozik, így egy térségi jelentőségű kerékpáros útvonalat valósítanak meg. Mind a négy szakaszra eredményes közbeszerzési eljárás után kiválasztásra került a kivitelező, így megkezdődhet a kerékpárút építése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában