Ebotthon

2023.02.11. 10:15

Bővítéshez kér segítséget a Kutyatár

Évek óta telt házzal üzemel a kaposvári Kutyatár Egyesület telepe, most bővítéshez kérnek segítséget.

Góz Lilla

– Szükségessé vált a férőhelyek bővítése, évek óta várunk arra, hogy pont kerüljön az új területünkkel kapcsolatos ügy végére, hiszen a jelenlegi hely méreténél fogva nem alkalmas a további fejlesztésekre – mondta el Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület vezetője. Hozzátette: az elmúlt években a kerítésen kívüli területet bevonták használatba a telep előtti placcot és egy nagyméretű rendezvénysátrat vásároltak és ez alatt kennelekben és nagyobb ketrecekben helyeztek el kutyákat. 

A sátor állapota az évek alatt olyan mértékben leromlott, helyette egy masszív, fedett faszerkezetes, lebetonozott területet alakítottak ki. December elején elkezdték az építkezést és sok támogatónak köszönhetően be tudták szerezni a betont, a faszerkezetet, a tetőre a szendvicspanaleket. A felépítmény összeszerelését, a tető felrakását Monostori Zoltán és társai vállalták, akik négy napi munkájukat adományként ajánlották fel. A napokban Monostori Bence megvásárolta a világítótesteket és felszerelte azokat. Az új felépítmény a terveik szerint 30-40 kutya elhelyezését fogja biztosítani. 

– Sajnos még nem beköltözhető a hely, hiszen ki kell alakítanunk a kenneleket, melyeket el kell látnunk kutyaólakkal – emelte ki Boncz Edit. Hozzátette: ahhoz, hogy be tudják fejezni a projektet, szükségük lenne vasanyagra, ólakra, amelyek költsége legalább másfél millió forint. Az állatvédő szervezet közösségi oldalán megtalálható a számlaszámuk, amelyre utalva segíthetünk a  komfortos férőhelyek kialakításában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában