Veterán autók

2023.02.04. 22:23

Több mint hétezer járműnek adtak engedélyt egy év alatt

Több mint 7000 jármű vizsgáztatását végezték el 2022-ben a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai. A szakemberek a Vásártéri út 2. szám alatti hatósági vizsgaállomáson vették górcső alá az autókat, motorokat, ahol két vizsgacsarnok működik.

Sonline

Fotó: Lang Róbert

A tavalyi évben összesen 7270 jármű műszaki vizsgáztatását végezték el, ami gyakorlatilag megfelel a 2021. évi adatoknak. A legnépszerűbb autótípus, ami műszaki vizsgára érkezett, az Opel volt, ebből 556 darabot néztek át a munkatársak, ezt követte a Ford 529 darab, majd a Volkswagen 465 darab járművel. A sor a Renault-val, Mercedesszel, Fiattal folytatódik. A sportkocsik közül 11 Porsche, 3 Maserati és 1 Lamborghini is begurult a vizsgaállomásra, míg a legidősebb jármű egy Ford T modell volt, amely gyártási éve 1917. A legnépszerűbb motorkerékpár-márka a Ducati volt 2022-ben, ebből 98 darabot vizsgáztattak le, míg Harley-Davidsont 44 esetben ellenőriztek a szakemberek. A hatósági vizsgaállomáson folyamatosan fogadják az ügyfeleket. A veteránok is a Vásártéri útra járnak vizsgázni.

Fotónk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában