KSZC

2023.02.08. 19:50

Versenyképes szakmát kapnak a somogyi fiatalok

A győri Széchenyi István Egyetem képviselőinek szervezett szakmai egyeztetést szerdán a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC). A két oktatási szervezet vezetői a közelmúltban együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá.

Harsányi Miklós

Termelés,munka-illusztráció

Fotó: Lang Róbert

A pályaorientáción és a közös szakmai tananyag kidolgozásán kívül okleveles technikusi képzésre és az oktatók továbbképzésére is lehetőséget biztosíthat a kapcsolat.

A kaposváriak látogatását szerdán viszonozta a győri küldöttség. Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója hangsúlyozta: mindent megtesznek, hogy diákjaik kibontakoztassák tehetségüket. A centrum öt somogyi városban 11 intézményt tart fenn, 19 ágazatban, 56 szakmát oktatnak, s csaknem 5000 tanulójuk van. Fő céljuk, hogy a KSZC diákjai versenyképes tudást és  piacképes szakmát szerezzenek. 

– A beruházások nagy része saját forrásból történt meg – hangsúlyozta Csiba Ágota, a KSZC kancellárja. – Az informatikai berendezések korszerűsítésén kívül energia-hatékonysági fejlesztéseket is megvalósítottunk.

Kovács Zsolt, a győri Széchenyi István Egyetem kancellárja kiemelte: az együttműködést azért alakították ki a KSZC-vel, hogy egymás lehetőségeit még jobban megismerjék, s így a szakmai kapcsolat a következő időszakban még szorosabb lehet. Az egyetem az egészségtudománytól a műszakin át a jogi, közgazdasági képzésekig nagy területet fed le, s mindenhol valamilyen módon kapcsolódik a technológiához. Hangsúlyozta: alapvető céljuk, hogy megtalálják a fiatalok felé az utat, s akár életpályákat építsenek ki a szakképzési partnereikkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában