Utánkereső négylábúak

2023.02.26. 17:27

Vizsgáztak a vérebek a Kaszó Kupán

Négylábú vadászok vizsgáztak péntektől vasárnapig Kaszóban. Nyolc Bajor hegyi és hannoveri véreb sorakozott fel, hogy a gazdáikkal közösen bizonyítsák tudásukat.

Góz Lilla

Forrás: Kaszó Zrt. FB

Ez a fajta a sebzett nagyvad utánkeresésére szolgál. A vad egyedi szimatát követi, közben vezetőjének megmutatja a különbözö lőjeleket is (vér, szőr, csont stb.). Az egyéni- és társasvadászatokon gyakran előfordul, hogy megsebeznek egy vadat, mely így el tud menekülni, ilyenkor hívják a kutyás segítséget. A cél az, hogy mielőbb megtalálják a sebzett vadat, megszabadítsák a további szenvedéstől. 

Forrás: SEFAG FB

Immár harminchárom esztendeje, 1990 óta rendezik meg a Kaszó Kupa Országos Véreb Fővizsgát Somogy Zöld Szívében. Magyarországon több százezer nagyvadat ejtenek el a vadászatokon egy évben. 

Vadászkürt hangja indította a vérebeket és gazdáikat egy három napos versenyre, ahol a kutyák számot adtak tudásukról, aktuális állapotukról, megmutatták küllemüket és bizonyították engedelmességüket és parancskövetésüket. A hagyományokhoz híven idén is a vérebvezetők egy vadászkalapból húztak feladatot. 

– Nem kell bizonygatnunk, mekkora értéket mentenek meg a vérebek évente – mondta el  Galamb Gábor, a Kaszó Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: nagy öröm számukra, hogy nem csökkent a Kaszó Kupa népszerűsége, és egyre több fiatal vérebvezetővel találkoznak évről évre.

Eredmények:

I.                    helyezett: Ozvári Zoltán, Zemplén-Erdei Viki nevű kutyájával, 209 ponttal, I.díjas munka (mellette megkapta a legjobb hajszáért járó különdíjat is)

II.                  helyezett: Kovács Sándor, Hollós-Völgyi Fürkész nevű kutyájával, 179 ponttal, I. díjas munka (mellette megkapta a kutya és vezetője közötti legjobb összhangért járó különdíjat)

III.                helyezett: Horváth Róbert, Belsőcsányi Alma nevű kutyájával, 159 ponttal, III. díjas munka (mellette megkapta a legjobb vezetékmunkáért járó különdíjat is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában