Verseny

2023.03.26. 18:27

A víz világnapja alkalmából kereshettünk kincseket a Balaton partján

Nők a Balatonért Egyesület minden csoportja szerte a Balaton körül kincskereső játékot szervezett a víz világnapja alkalmából.

Mócza Dániel

Fotó: Mócza Dániel

A Nők a Balatonért Egyesület balatonszárszói tagszervezete a település legismertebb helyeinél állított fel pontokat, ahol különböző feladatokat kellett elvégezni a Balatonnal és vízi élővilágával kapcsolatban. A helyszíneken egy rejtett dunsztos üveget kellett megkeresni. Ha mind a nyolc üveget megtaláltuk, akkor a betűk megfelelő sorrendbe helyezése után egy szót kaptunk. A versenyzők a Zenepavilonnál kezdtek és ezután mehettek tovább a második számú ponthoz, ahol egy gyors tesztet kellett kitölteni. További ismertebb helyek ahol megállók voltak: József Attila emlékmű, Hallsütő, Központi Strand, Csukás Színház, Nosztalgia Hotel, Móricz Zsigmond utca.

A reggeli borongós idő ellenére rengetegen eljöttek a mai napon.

 - mondta el Dancsecs Klára, a Nők a Balatonért Egyesület Balatonszárszói tagszervezetének a vezetője. 

A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották meg. Azóta folyamatosan azon dolgoznak, hogy újfajta programokkal még kreatívabbá és vonzóbbá szeretnék tenni a szülők és gyerekeik számára a vetélkedőket. 

Fotós: Mócza Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában