Fotó és videó

2023.03.04. 19:44

Apró kockákat állítottak ki Kaposváron a hétvégén

A legendás Beatles, a Titanic vagy a Csillagok háborújából ismert űrhajók is láthatóak voltak a kaposvári legokiállításon.

Turbéki Bernadett

Tematikus legokiállításokat szervez havi rendszerességgel Mosonmagyaróváron, ám a hétvégén szinte mindent elhozott a kaposvári Tenisz Klubba. A legkülönfélébb témakörből nyújtott ízelítőt ami a lego világot illeti. A negyvenöt éves Zentai Ferenc huszonkilenc volt, amikor igazán beleszeretett az apró kockákba. A kaposvári kiállítás minden egyes apró darabja a saját gyűjteményét képezi.

– Legalább kétmillió darabból áll, amit itt látni lehet. Nem hoztam el mindent, mert nem minden építmény szállítható, de összesen legalább három millió darabból áll a gyűjteményem, amelynek értéke százmilliós nagyságrendű – mutatott körbe a főállású legoépítő. A hétköznapi, boltban kapható készleteken kívül egyedi építményekkel találkozhattak az érdeklődők. Farkas Attila három gyermekével érkezett a kiállításra.

– Fontosnak tartom a legózással kapcsolatos kreativitást, hiszen az élet bármely területén alkalmazható – mondta az apuka, aki maga is hosszan gyönyörködött a kockavilág csodáiban.

Fehérvári Mátyás az apukáját hozta el nézelődni. – A legodínók tetszenek legjobban, mert amúgy is szeretem a dinoszauruszokat – mondta a kisfiú.

– Láttam egy nagy puskát, én azt vinném haza legszívesebben – áradozott Lengyel Ádám is. A kiállításon hollywoodi filmrészletek is megjelentek: találkozhattunk Tolkien világával, Jack Sparrow arcképével, és egyebek mellett a Csillagok háborúja szinte minden pillanatával. A legovárosban mindenhova elvitt a kisvonat, még a világítótoronyhoz is, amely a legodarabkákból álló tengerben állt. A világ legtávolabbi tájaira pillanatok alatt eljuthatott az érdeklődő, mert egy helyen láthatta a Taj Mahal, a Colosseum, a Sidney operaház lego mását sok más érdekességgel együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában