Segítségért fordultak

2023.03.14. 17:09

Bezárnák a világosi postát is

K.R.

A Magyar Posta Zrt. partneri programja keretében kiszervezné a balatonvilágosi posta működtetését, erről Tretykó István alpolgármester írt az önkormányzat közösségi oldalán. A bejegyzés részletezi, hogy ez mit jelentene a településen élők számára.  

Így a postát gazdasági szereplők üzemeltetnék, míg a jelenlegi három helyett mindössze egy munkavállaló dolgozna a küldemények felvételén és a befizetéseken. Az alpolgármester attól tart, hogy hasonló színvonalcsökkenéssel járna a postahivatal kiszervezése mint a szomszédos Balatonakarattyán és Köngösön. Hozzátette: szezonban 7-8 ezresre nő a kiszolgált ügyfélszám Világoson, ami indokolja a jelenlegi konstrukció fenntartását. 
- Országgyűlési képviselőnkhöz, Witzmann Mihály úrhoz is fordultunk, akik a tőle telhető minden segítséget megígért a településünknek, közölte az alpolgármester, majd lájkolásra buzdította a településen élőket:  jelezzék, ha egyetértenek a helyi postahivatal a megszokott helyen és szolgáltatási színvonalon működjön a továbbiakban is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában