Több turnus már betelt

2023.03.02. 20:00

Érdemes volt már februárban tábort választani a nyárra

Mintegy 10-20 százalékkal drágulnak az idei nyári táborok, de aki időben foglal, ugyanennyit megtakaríthat. A gyorsaság azért is fontos, hogy legyen miből választani: már most is van olyan tábor, amelynek betelt mind a tíz turnusa. Erről Tóth Béla a Taborfigyelo.hu vezetője beszélt lapunknak. A portál adatai szerint a legolcsóbb ottalvós tábor 38, a legdrágább 167 ezer forintba kerül.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Már elérhető és napról napra bővül a nyári táborok listája a Taborfigyelo.hu oldalon. Jelenleg valamivel több mint 270 vakációs program közül válogathatnak a szülők. Tóth Béla kiemelte, érdemes időben kiválasztani a megfelelő tábort, mert két hónap múlva már nem lesznek kedvező ajánlatok. – Tavalyhoz képest szinte minden táborért többet kell fizetni. Drágult a gyermekétkeztetés, többe kerülnek a bérleti díjak, magasabb a rezsi, és az alapanyagokért is sokat kérnek el. Azonban nem feltétlenül az árak, hanem a szabad helyek miatt is érdemes időben foglalni. Jó példa erre az alsósoknak meghirdetett tízturnusos angoltábor, amelyre két hete lehet jelentkezni, de már majdnem teljesen betelt – tette hozzá. 

A somogyi szülők is elkezdtek már kutakodni táborok után. Lajos Beáta kétgyermekes balatonlellei édesanya megkeresésünkre elmondta, hat- és kilencéves fiát úszó- és kézművestáborba szeretné beíratni. Egyelőre városhoz közeli, napközis elfoglaltságot keres gyermekeinek. Kiemelte, mindig megbeszéli fiaival, hogy hova szeretnének menni a nyáron, és úgy választják ki a megfelelő programot. Hozzátette, fontos szempont, hogy tábor áráért mit kapnak a gyermekei. 

Gyeneseiné Mészáros Bernadett mezőcsokonyai édesanya is szemezget már a nyári táborokkal. Lapunknak elmondta, kislányát tánctáborba küldené, fiát úszótáborba íratná. – Olyan lehetőségeket keresek nekik, amikben nem terhelik le őket, azonban sok élménnyel gazdagodnak – emelte ki Gyeneseiné Mészáros Bernadett. 
 

Fő az újdonság

Szerveznek görkorcsolya-, robotika-, kaland-, kézműves-, idegen nyelvi, drónos, kiképzős és gazdatábort, de mehetnek a gyerekek brókernek, tőzsdecápának is a nyáron. 
Már Somogyban is több tábort meghirdettek a szervezők. A Taborfigyelo.hu oldalon elérhető lehetőségek között siófoki és balatonszemesi szörf, balatonlellei görkorcsolya, balatonszabadi íjász, nagyberki katonai és túlélő, valamint andocsi sporttábor is szerepel. Utóbbi nyári program helyszíne mindenképpen különlegesnek számít. A gyerekek ugyanis magasan, a fák között laknak, és a szobájukból mindennap más-más útvonalon tudják megközelíteni a barátaikat. Tóth Béla kiemelte, amellett, hogy izgalmas helyszínen vannak a gyerekek, a programok is kiválóak. A Taborfigyelo.hu vezetője hangsúlyozta, ahhoz, hogy a gyerekeknek minden évben vonzó legyen egy tábor, a szervezőknek sok újdonságot kell kitalálniuk. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában