Olvasónk jelezte

2023.03.26. 19:42

Fizetni kell idén már a zsákokért

Nyaralótulajdonos olvasóink azzal keresték meg lapunkat: nem értik, miért nem szállította el a szolgáltató a kihelyezett, zöldhulladékkal töltött zsákokat a balatoni nyaralóik elől. Már csak azért sem érthető ez a számukra, mert az összekötött ágakat viszont elvitték.

Turbéki Bernadett

A korábban megszokott fekete zsákokat már tavaly is csak a türelmi időre való tekintettel szállították el. 2022-től ugyanis a települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló helyi önkormányzati rendeletekben szerepel a lebomló zsákok vagy a merev falú gyűjtőedények használata, ha a zöldhulladékot a lakók nem hasznosítják komposztálást követően. 
A szolgáltató a zöldhulladék gyűjtéséhez lebomló zsákokat tesz elérhetővé a lakosság számára, amelyet településenként több helyen is megvásárolhatnak, darabonként 200 forintért. 
– Már tavaly jeleztük a lakosságnak és az önkormányzatok is értesítették az ingatlantulajdonosokat, hogy áttérünk a lebomló zsákok használatára. Egy évvel ezelőtt a hulladékszállítási naptárral együtt mindenki megkapta az értesítést. Eddig tartott a türelmi idő – tájékoztatott Kiss-Feil Zsuzsanna, a PELSO-KOM Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Azt javasolta, hogy aki még mindig fekete zsákban helyezte ki a zöldhulladékot, töltse át a lebomló fajtába, ha azt szeretné, hogy elszállítsák. A szolgáltató is igyekszik felhívni a figyelmet a változásra, a fekete zsákokra tájékoztató matricákat ragasztanak majd annak érdekében, hogy az ingatlantulajdonosok biztosan értesüljenek a változtatásról.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában