Tavasz a Balatonon

2023.03.27. 13:33

Húsvétkor is kalandokra hív a magyar tenger

Nagy tartalékok vannak még a balatoni szálláshelyeken, ami a gyermekprogramokat illeti. A turisztikai szakemberek egyöntetű véleménye szerint ugyanis, ma már többre vágynak a kisgyermekes családok, mint egy pelenkázóra és etetőszékre a szállodában.

K.R.

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

Művészeti, zenei, gasztronómiai és sportfesztiválok kavalkádja várható idén is a Balaton partján. Ennek is köszönhető, hogy a térségben a vendégéjszakák száma évről évre növekszik, mostanra jóval meghaladja a négymilliót. A régióban Hévíz adja a vendégéjszakák egyharmadát, amely inkább az idősebb generáció utazási aktivitásának köszönhető. A balatoni településeken megjelenő zenei fesztiválok a fiatalabb korosztályban is népszerűvé teszik a Balatont. Ugyanakkor az úgynevezett "crossover" eseményből, ahol a gyerek és a szülő is jól tudja érezni magát, még kevés van. Éskovács Péter, az éves szinten több ezer gyermeket megmozgató Füred Kapitány kincsvadászat elnevezésű programsorozat szervezője szerint a  gyermekes családok száma még növelhető lenne a régióban, ha számukra is lennének színvonalas programok és azok nem csak a nyári szünidőre koncentrálódnak.

- A legtöbb szállodában van ugyan pelenkázó és etetőszék, azonban a kamaszokkal sajnos kevésbé törődnek a szolgáltatók – mondta Éskovács Péter, a Füred Kapitány akció tanácsadója. Fontosnak tartaná, tette hozzá, hogy olyan programok is legyenek, amelyek ezt a korosztályt érdeklik. Idén ilyen programok kidolgozására vállalkozik az az akció, amelyben bevetik a nyolc éve létrehozott mesehőst, Füred Kapitányt is. A balatoni mesefigura segítségével próbálják majd „lefordítani” a gyerekek nyelvére is azokat az eseményeket, programokat, történelmi és természetismereti információkat, sportos megmozdulásokat, amelyek a családok számára is érdekesek lehetnek. 

Happy,Easter!,A,Mother,And,Her,Daughter,Painting,Easter,Eggs.
A család minden tagjának találhatunk elfoglaltságot a Balatonnál. (fotóillusztráció)
Fotós: Yuganov Konstantin / Forrás: Shutterstock

Most húsvétkor például részt veszenek a siófoki nyúlfutamon, amely igazi különlegesség a turisztikai palettán. A nyúlfutam egy igazi, több ezer turistát megmozgató „crossover” esemény, ahol a profi sport találkozik a minőségi kulinaritással és családi programok kínálatával. A siófoki Tojás-, és nyúlfutamot a Balatuning Egyesület szervezi  húsvét vasárnapján, amelyre most meghívták a Füred Kapitány, a balatoni mesehőst is, akinek feladata az lesz, hogy ösztönözze a kisebbeket is mozgásra. Ezen a családi futóversenyen a profik mellett, a  legkisebbek akár kerékpárral (max 16-os méret), görkorival vagy rollerrel (nem elektromos!) kísérhetik szüleiket a futás során. Sőt, a lurkók, akár kutyájukat is "benevezhetik" a jó hangulatú megmérettetésre. A résztvevők a verseny végén energiapótlásként igazi húsvéti fogásokat kóstolhatnak majd. Az esemény végén, Füred Kapitány olyan "kincsvadász" ajándékokat ad majd a gyerekeknek, amelyeknek köszönhetően a kisebbek is kedvet kaphatnak a tavaszi kirándulásokhoz a szabadtéri mozgásokhoz.

További balatoni húsvéti programokat is összegyűjtöttünk, hogy egyetlen család sem maradjon élmény nélkül, ha a Balatonnál tervezi eltölteni az ünnepet. 

A már említett nyúlfutam a család minden tagja számára jó elfolaltság lehet. De ha kisebbek a gyerkőcök a Rádpuszta Gasztro Élménybirtok is igazi kalandokat kínál húsvétkor, ahol a meghirdetett viagadalmon kívül az élménybirtok állatai is várják az érdeklődőket. 

Tojáskeresére várják a kicsiket Bogláron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában