Kalapot emelt a zsűri

2023.03.07. 11:30

Különdíjas lett Mihajlovits Róbert különleges tortája

Különdíjjal érkezett haza Horvátországból Mihajlovits Róbert kaposvári mestercukrász. A hétvégén a Slatina településen rendezett nemzetközi versenyen egyedüli magyar indulóként egy kalap alakú különleges tortát készített.

Góz Lilla

Ötödik alkalommal rendezték meg a horvátországi Slatina településen az Aranydió nemzetközi cukrászversenyt, amelyre horvát, szerb, montenegrói és magyar cukrászok érkeztek. Kategóriánként nyolc tanuló és tizenkilenc felnőtt mérte össze tudását. 

Kétféle francia piskótából készült a torta. 

– A verseny kiírása szerint mind a tésztának, mind a krémnek diót kellett tartalmaznia – mondta Mihajlovits Róbert. – Én egy kalap alakú tortát készítettem kétféle francia piskótából – tette hozzá a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola szakoktatója, kaposvári mestercukrász. – Tejcsokoládés diós ganache és áfonyás gyümölcszselé került a tortába, valamint egy arany- és vaníliakrém, továbbá fehércsokoládés diós mousse. 

Díjat érdemelt a különleges torta. 

Alkotását marcipánnal burkolta be és cukorszobrokat készített díszítésként öntött, húzott, fúvott és üreges technikával. Az aranylakodalom témát választotta, tortáját félkészen vitte és a verseny helyszínén állította össze. 

– Nagyon örültem a különdíjnak, a szakmai zsűri azt mondta, hogy ilyen szintű munkával még nem találkoztak – mondta boldogan Mihajlovits Róbert. – Nagy büszkeség számomra ez az elismerés. 
A közelmúltban a kaposvári mestercukrász bronzérmet szerzett a luxemburgi világbajnokságon cukrászművészet kategóriában. Málnás macaront és karamellás, áfonyás tányérdesszertet készített. – Harmincöt éve vagyok a szakmában, de a mai napig minden érdekel, ami a cukrászathoz kapcsolódik – emelte ki a mestercukrász, aki sokáig nem pihen, diákjaival már készülnek a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy technikumban rendezett tavaszi cukrászversenyre, majd a szolnoki Pelikán kupán mérettetik meg magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában