2023.03.30. 17:30
Kaposvári siker az édességkészítő versenyen
Csütörtökön véget ért a háromnapos édességkészítő országos szakmai tanulmányi verseny, az első három helyezett között két kaposvári diák van. A városháza dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a díjakat a fiataloknak.
Fotó: Lang R.
Madarász Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnöke hangsúlyozta: a fiatalok lelkiismeretesen felkészültek, s tisztességesen végigdolgozták a versenyt. Dér Tamás kaposvári alpolgármester méltatta a diákok teljesítményét, s a felkészítő oktatók munkáját, Papné Szabó Ibolya, a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum igazgatója azt mondta: nagy megtiszteltetés és elismerés számukra, hogy a verseny rendezési jogát megkapták.
– Az ötödik helyezéstől kezdődően a versenyzők a követelményeket 71 százalék felett teljesítették – hangzott el az ünnepségen. S így a fiatalok mentesülnek szakmai vizsgák alól. Az első három helyezést elért versenyzőt – Bíró Eszter, a fővárosi Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum tanulóját valamint a kaposvári Kinizsi Pál Technikum két diákját, Csernel Gréta Andreát és Gulyás Gabriella Líviát – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara meghívta a budapesti április 26-iki Szakma Sztár fesztiválra, ahol az ünnepélyes eredmény hirdetést tartják.
– Az elejétől a végéig pörgős volt a rendezvény, a kevert omlós teasütemény elkészítése talán egy picit nehezebb volt, mint a bonboné – mondta a 11. osztályos Csernel Gréta Andrea. – Utóbbiból tejcsokis-mogyorósat is összeállítottam. Nagyon örülök, hogy számomra ilyen eredménnyel ért véget a verseny.
A kaposvári Gulyás Gabriella Lívia szerint a folyamatos összpontosításon kívül a tudatos időbeosztásról sem lehetett megfeledkezni. Étcsokis-kávés bonbonon kívül fehér csokis-erdei gyümölcsöset is alkotott, s azt mondta: élményt, emléket és nem kevés izgalmat jelentett számára a verseny. Felkészítő oktatójuk, Varga László szerint a fiatalok kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
– Négy diákunk indult a megméretésen, s szerintem értékes, később is jól hasznosítható tapasztalathoz jutottak – hangsúlyozta Ochtinszky Beáta, a Szerencsi Szakképzési Centrum munkatársa. – Jól éreztük magunkat a kaposvári versenyen, s örülök, hogy tanulóink ebben a mezőnyben bizonyíthattak.