Nemzeti ünnep

2023.03.14. 14:41

Két somogyi tűzoltót is előléptettek az ünnepi állománygyűlésen

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott ünnepi állománygyűlésen ismertették két somogyi tűzoltó előléptetését is.

Sonline

A szabadságról, annak kivívásáról és a hősök emlékéről beszélt ünnepi felszólalásában dr. Ördög Tamás tűzoltó ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető a katasztrófavédelem székházában kedden Budapesten. Az ezredes elmondta: amikor 1848-49-ről, történelmünk egyik fordulópontjáról emlékezünk meg, azok előtt hajtunk fejet, akik a közös célért, a magyarság jövőjéért, habozás nélkül vállalták a legsúlyosabb áldozatot is. „Olyan áldozatvállalás volt ez, amely a népből nemzetet kovácsolt, a nemzetből pedig olyan közösséget formált, amely szívügyének tekinti a haza szeretetét. Ezzel őseink lerakták az alapjait a mai modern Magyarországnak.”

Ezt követően dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át a kiváló teljesítményt nyújtó munkatársaink számára. A belügyminiszter soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Jángli János Béla tűzoltó századost, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának kiemelt főelőadóját.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Vinkler Péter tűzoltó főhadnagyot, a kaposvári hivatásos tűzoltóparancsnokság szolgálatparancsnokát.

 

Fotó: Tobak Ferenc - RSOE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában