Támogatják az álláskeresést

2023.03.29. 21:00

Konzorciumot hívtak életre a foglalkoztatás javításáért Somogyban

Összesen 3,5 milliárd forint európai uniós támogatást fordíthat Somogy vármegye a TOP Plusz Program keretében foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés megvalósítására.

Munkatársunktól

Fotó: Kovács Tibor

A Somogy Vármegyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei: a Somogy Vármegyei Kormányhivatal és a Somogy Társadalmi Felemelkedéséért Fejlesztési, Kommunikációs, Oktatási Nonprofit Kft., valamint a partner önkormányzatok és szervezetek képviselői kedden írták alá az együttműködési megállapodásokat Kaposváron. 

Biró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a korábbi TOP programban megvalósult foglalkoztatási paktumok mintegy 3500 embert tudtak bevonni, akik részt vettek a munkaerőpiaci programokban. A projekt sikerét jól jelzi, hogy teljesítés mértéke országos viszonylatban is kimagasló eredményt ért el. 

Vetési Bernadett, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója kiemelte, hogy a most induló TOP Plusz program négy kiemelt célcsoportra fókuszál, ezek a közfoglalkoztatásból a nyílt munkaerőpiacra visszavezethető álláskeresők, az 50 év felettiek, az aktív korúak ellátásában részesülők és az inaktívak. Az érintetteket bértámogatással, foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokkal, vállalkozóvá válást elősegítő támogatással, valamint mobilitási támogatással tudja segíteni a projekt során a hivatal. 

Balogh Szilvia, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatásért és programokért felelős helyettes államtitkára a hazai munkaerőpiaci helyzet kapcsán elmondta, hogy 4,7 millió ember dolgozik ma hazánkban, a munkaerőigény pedig nem csökken, ezért az ilyen és ehhez hasonló programok lehetővé teszik, hogy ezek az igények teljesülhessenek, növelve ezzel Magyarország gazdasági fejlődését és versenyképességét. 
A 2027-ben záruló programba 1968 munkanélküli és inaktív ember bevonását tervezi a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. 

Fotó: Kovács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában