Vis major

2023.03.27. 20:25

Leszakadt kábelek, kidőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést Somogyban

Sonline

1466759999

Fotó: Jaromir Chalabala

Fák dőltek a vasúti felsővezetékre, ezért több helyen is elszakadtak a kábelek a Somogyszob Kaposvár vasútvonalon. A belesett miatt Jákó és Kaposvár között délutántól pótlóbuszok szállították az utasokat. Úgy tudjuk, hogy néhány helyen sikerült megjavítani a vezetéket, azonban az erős szél miatt máshol ismét elszakadtak a kábelek. Hétfőn este ezért Beleg és Kaposvár között volt szükség a vonatpótló járművekre. Információink szerint összesen hat, 50 személyes buszt állítottak forgalomba a két település között.

Balatonszárszó és Balatonboglár között is szünetelt a vonatforgalom, mert a balatonszemesi állomásnál fa dőlt a sínekre. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon is pótlóbuszokkal szállították az utasokat kora este. Az érintett szakaszon másfél, kétórás késések voltak. Somogymeggyes közelében is fa dőlt a sínekre, ezért Mernye és Tab között nem közlekedtek a vonatok. A vasúti forgalom délutánra állt helyre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában