Tűzmegelőzés

2023.03.21. 14:53

Még várják az alkotó kedvű diákok pályázatait a tűzoltók

Egy hónap áll még az alkotó kedvű diákok rendelkezésére, hogy beküldjék az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei pályázatára a műveiket.

Sonline

A pályázat somogyi bírálóbizottságának tagjai is várják, hogy górcső alá vegyék az idei műveket.  Idén még együtt gondolkodnak a fiatalokkal, miként lehet például papírra vetni a lakástüzek illetve azok megelőzésének témáját. Őszi Zoltán, meseillusztrátor is készített egy  gondolatébresztő animációt, amellyel a lakástüzek megelőzését propagálja ő is.

Az idei pályázatnak az a célja, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését. A pályázaton az alkotások központi témája a füstérzékelő. Ezt a tűzoltó hivatás megjelenítésével, a tűzesetek, káresemények megelőzésének fontosságát kiemelő alkotással, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

szabadkézi rajz (A/3-as vagy A/4-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített alkotás, plakát)
egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×30×20 cm méretben)

videó (30-60 másodperc hosszúságú film vagy animáció).
A pályázatokat egyénileg vagy csapatban is el lehet elkészíteni. Csapat nevezése esetén egy csapaton belül legfeljebb három, azonos korcsoportba tartozó gyermek vehet részt.

A pályaműveket 2023. április 21-ig várjuk postán (Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 7400 Kaposvár, Somssich Pál u. 7) vagy e-mailen ([email protected]), előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória megjelölésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában