A szegényt az ág is húzza

2023.03.23. 11:30

Megbüntették a félbehagyott tabi ház gazdáját

Megviselte, hogy büntetést kapott az önkormányzattól, állította szerkesztőségünknek egy 63 éves tabi férfi. Lefényképezték ugyanis a házát, ami saját bevallása szerint is hagy némi kívánnivalót maga után, de a rá kirótt százezer forint bírságot sokallja, sőt aránytalanul megterhelőnek tartja, miután mindössze 22 800 forintból kénytelen megélni havonta, panaszolta.

Kovács Gábor

Fotó: Shutterstock.AI

Az alacsony jövedelme ellenére segélyért eddig még nem folyamodott az önkormányzathoz. Berczi Zoltán most azért kapta a büntetést, mert a félkész épület rontja a városképet a Szent István utcai „terciáján”, ahogy emlegeti a telkét. Tizennégy évvel ezelőtt vásárolta meg a területet, de nem tudta befejezni az épületet, ismerte el. A gyermekeinek tervezte, de azok elköltöztek, önerőből viszont nem tudta elkészíteni. Arra a kérdésre, hogy valóban elhanyagolt-e a birtoka, azt válaszolta, hogy nem épp a legrendezettebb, de azzal védekezett, hogy húsz éve egyedül él, és amit tud, próbál megcsinálni a ház körül. Legutóbb két hónapig kórházban volt, egy nagy műtéten esett át, időközben kapta meg a hivatalos levelet a bírságról. A gyermekei nem is mondták el neki sokáig, hogy ne izgassa fel magát, de aztán befizették az összeget, helyette rendezték a számlát. A férfi a félkész házban lakik, nincs se vécéje, se vezetékes gáza, se villanya, csupán palackról működő gáztűzhely szolgálja a kényelmét. A saját helyzetéről azt mondta, hogy képes ellátni magát, ha segítséggel is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában