Döntöttek

2023.03.14. 18:27

Mégsem oszlott fel a testület

Két képviselő előzetesen a balatonvilágosi képviselő-testület feloszlatását kezdeményezte, ez azonban a március 14-i ülésen elmaradt.

K.R.

Mint arról beszámoltunk, három képviselő kezdeményezte a balatonvilágosi képviselő-testület feloszlatását. 

Ezzel kapcsolatban március 14-én reggel 8 órára hívtak össze rendkívüli testületi ülést, amelyet az Aligai Fürdőegyesület - melynek az egyik képviselő Bukovszki András az alelnöke - tagjai is részt vettek. Bukovszki András az ülésen felszólalva elmondta, hogy a múlt heti és a jelenlegi testületi ülésről sem kapott hivatalos értesítést, ezért eljárási szabályszegés miatt törvényességi felülvizsgálatot fog kérni a Kormányhivataltól, majd elhagyta a termet. 

A másik feloszlatást kezdeményező képviselő Hanga László nem tudott jelen lenni az ülésen tanári hivatása miatt. Hármuk közül egyedül Kovács Béla képviselő vett részt a tanácskozáson, aki kezdeményezte a határozati javaslat elfogadását, ám 4:1 arányban leszavazták a javaslatot a képviselők és Takács Károly polgármester.

Az ülés zárásaként felszólalt az AFE elnöke, Fülöp Balázs, aki elmondta: Balatonvilágosnak még nem volt olyan polgármestere, aki az Aligai Fürdőegyesülettel ne működött volna együtt, ezért példátlan ez a mostani helyzet és a polgármester magatartása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában