Év embere, év sportolója

2023.03.23. 12:59

Mindannyian példaképek, lételemük segíteni

Bodó László lett az Év somogyi embere a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu oldal szavazásán. A Legjobb női sportolónak Mohácsi Zsófiát, a férfiak körében Németh Nándort választották meg. A díjazottak csütörtökön vehették át az elismeréseket a megyei kormányhivatal címertermében.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– Az elmúlt években számos olyan esemény történt, amely megrendítette a világot, egy világjárványt követően gazdasági válság lett, a szomszéd országban háború zajlik, ezekben az időkben még nagyobb szükség olyan emberekre, akikre fel tudunk nézni – kezdte köszöntőjét Neszményi Zsolt főispán. Hozzátette: a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu oldal szavazásán indult összes jelölt saját szakterületén kiemelkedőt tett, alkotott. – Az országnak, a megyénknek szüksége van példaképekre, akiknek életéből, teljesítményéből erőt meríthetünk – emelte ki Neszményi Zsolt.

 

Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője köszönetet mondott a főispánnak, hogy a megyei kormányhivatal címertermében adhatják át a díjakat. – Példaképekre szükség van, a mi felfogásaink szerint ők olyan különleges emberek, akik tudják mi a különbség a szereplés és a cselekvés között – emelte ki Lengyel János. A főszerkesztő rámutatott arra is, hogy nem szakértői zsűri, hanem a somogyiak szavazták meg a 2023-as év somogyi emberét. A több tízezer szavazat alapján Az év somogyi emberének Bodó Lászlót választották, aki a közelmúltban tért haza fiával Törökországból, a földrengés okozta településeken segített a mentésekben. – Ha lehetne ezt a díjat annyi részre tépném szét, mint amennyien indultunk a szavazáson, hiszen mindannyian bajtársaink érdekében teszünk valamit – mondta el Bodó László, a Kötél Életmentő Egyesület elnöke. Az év somogyi női sportolója Mohácsi Zsófia, quad-versenyző lett, a férfiaknál Németh Nándor siófoki úszó olimpikon érdemelte ki a díjat, melyet nevelőedzői – Király Johanna és Varga Béla – vettek át. Csapatban, a hölgyeknél a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesületet szinkronúszócsapata, a férfiaknál a Fino Kaposvár röplabdacsapata nyert.  A díjakat Sárai Vanessza, Somogy Tündérszépe adta át.

Lételemük, hogy segítsenek
A csütörtökön tartott díjkiosztón részt vett a második helyezett, Zsiga Csaba is, aki sokáig vezette a versenyt. – Megígérem, hogy a jövőben is számos olyan gyűjtést, karitatív rendezvényt szervezek, amellyel beteg gyermekeket segíthetünk – emelte ki a fonyódi jótékony kerékpáros. Vargáné Balatincz Krisztina a jelöltek közül a nők mezőnyében lett első. Köszönetet mondott a jelölésért, amely erőt adott, hogy folytassa polgármesteri megbízatását és azt a kosárfonós közmunka programot, amely egyedülálló az országban. Mohayné Farkas Ibolya alapítványával mélyszegénységben élő családok mindennapjait segíti. – Most lélekben ők is itt vannak velünk – mondta meghatottan a Mélyben és Reményben Alapítvány elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában