Fotók

2023.03.22. 18:03

Most kell tennünk azért hogy gyerekeinknek is legyen elég vizük

A víz világnapja alkalmából szemléletformáló programokkal várták a gyerekeket és a felnőtteket szerdán a siófoki Fő térre. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kvízzel, gyerekkoncerttel, laborbemutatóval és interaktív játékokkal várta az érdeklődőket.

Góz Lilla

Az állatbemutatónak volt a legnagyobb sikere a DRV Zrt. víz világnapi rendezvényén Siófokon. A gyerekek megtudhatták, hogyan viszonyulnak a vízhez a teknősök, kutyák, csirkék, nyulak, kígyók és a ragadozó madarak. Lehetőségük volt a kígyót a nyakukba venniük. Emellett folyamatos laborbemutatókkal, kézműves és vizes játékokkal is várták az érdeklődőket, és lehetőség nyílt megismerni a DRV Zrt.-nél betölthető munkaköröket, valamint szakmai gyakorlati lehetőségeket is. Lehetőség volt ellátogatni a vállalat vízmű- és szennyvíztisztító telepeire, vizsgáló laboratóriumaiba, a Vizek háza élményparkba.

– Nem lenne élet a Földön a víz nélkül és a növények se tudnának fejlődni – mondta Nagy Flóra Bernadett, aki osztálytársaival több játékban részt vett. Rózsa Zétény szerint azért kell vigyáznunk a vízre, mert kevés van belőle és nagyon értékes. – A fogmosásnál elzárom a vizet és a fürdésnél sem engedem tele a kádat – árulta el Oláh Róbert

– Ma kereken harmincadik alkalommal van a középpontban világszerte éltető elemünk a víz – kezdte köszöntőjét Volencsik Zsolt, a DRV Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: a víz létezésünk alfája és omegája, 1993-ban döntött az Egyesült Nemzetek Szervezete, hogy március 22. a víz világnapja legyen, idén a Változtass most szlogent választották. 

– A jelmondat jelzi, hogy most kell cselekedni, szükség van egyéni vállalásokra, mint például a sütőolajat nem öntjük a lefolyóba, az esővizet összegyűjtjük és ezzel öntözünk – mondta Lakatos Edina, a DRV Zrt. szóvivője. Hozzátette: az idei rendezvényre több gyermekcsoport is ellátogatott, őket játékos módon szerették volna tanítani úgy, hogy közben élményeket is szereznek. 

Witzmann Mihály, Siófok országgyűlési képviselő köszönetet mondott a a siófoki vízmű vállalatnak, hogy az egészséges ivóvíz biztosítása és a szennyvízszolgáltatás mellett a szemléletformáló rendezvényeken hívják fel a fontos természeti kincsünkre, a vízre a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában