Fotók és videó!

2023.03.23. 17:26

Novák Katalin: a gyermekvállalással lesz magyar jövő

Meglepetés vendégként mutatta be Novák Katalint Szita Károly kaposvári polgármester a város életfa-ünnepségén csütörtökön a Városligetben.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Meglepetés vendégként mutatta be Novák Katalint Szita Károly kaposvári polgármester a város életfa-ünnepségén a Városligetben. Újabb 67 levélke került fel ugyanis az életfákra, most a 2021 novembere és 2022 január vége között született kaposvári gyermekek neveivel. Tizenöt éve kezdték a hagyományt, évente négy ünnepséget tartanak, és már több mint 5500 levél alatt roskadoznak a bronzszobrok. Ahogy lombosodik az életfa, úgy erősödik a kaposváriak közössége, mondta ünnepi beszédében Szita Károly.      

– Nyolc éven keresztül dolgoztam államtitkárként azért a célért, hogy könnyebb legyen gyereket nevelni és családot alapítani – mondta Novák Katalin Kaposváron. – Azt ígérem, hogy köztársasági elnökként is a magyar családok mellett fogok állni a jövőben.

A köztársasági elnök köszönetet mondott a szülőknek, akiket a nehézségek sem tántorítanak el a gyermekvállalástól, hiszen a családok élete nem csak boldogságból áll. Külön köszöntötte a nagyszülőket és dédszülőket, valamint a segítő családtagokat is. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy gyermeknek a legnagyobb ajándék a kistestvér, ezért a testvéreknek is helye van az életfán. Novák Katalin maga is kapott egy emléklapot, és a levélkék másolatáról szóló többi emléklapot Szita Károllyal együtt adta át a szülőknek. 

Elsőként a legfiatalabb, a 2022 január 31-én született Kovács Aladár levélkéjét helyezték fel, a kisfiú két évvel idősebb bátyja, Bendegúz neve mellé. Mindkét gyermeket elhozták a szülők, Kovács Krisztián és Kovácsné Soós Tímea. Délután Novák Katalin nem nyilvános programja részeként Kometa húsüzembe is ellátogatott Kaposváron.

Novák Katalin somogyi látogatásának legérdekesebb pillanatairól itt olvashatsz bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában