Találkozó

2023.03.24. 13:06

Polgármester asszonyokkal találkozott Novák Katalin Böhönyén

Somogyba látogatott Novák Katalin köztársasági elnök. Ez alkalomból Böhönyére is ellátogatott, hogy találkozzon a polgármester asszonyokkal.

Góz Lilla

Női polgármesterekkel találkozott péntek délelőtt Novák Katalin köztársasági elnök. Somogy vármegyei két napos látogatásán fontosnak tartotta, hogy kötetlen beszélgetésen több mint harminc polgármesterrel a nők közigazgatásban betöltött szerepéről beszélgessen.

Zsoldos Márta Piroska Böhönye község polgármestere a TÖOSZ Nőtagozatának vezetőségi tagjaként januárban a Sándor–palotában találkozott Novák Katalin köztársasági elnök asszonnyal, akit akkor Böhönyére meghívott, nem is remélve, hogy megvalósulhat. - Mérhetetlen nagy megtiszteltetés volt, hogy a meghívást végül elfogadta a köztársasági elnök asszony és a Somogy vármegyei tartózkodása alatt Böhönye településen fogadta a polgármester asszonyokat, mondta Zsoldos Márta Piroska, böhönyei polgármester. 

 Vargáné Balatincz Krisztina, Kelevíz polgármestere is részt vett a találkozón. Több évtizede dolgozik az önkormányzati szektorban. - Nagyon jó hangulatú beszélgetésen vehettünk részt és természetesen nem érkeztünk üres kézzel, egy szublimációs technikával egy faliórát készítettünk, amelyen a köztársasági elnök és családjának fotója látható, valamint egy kék sálat kapott ajándékba – tette hozzá a kelevízi polgármester. Megjegyezte: Novák Katalin nagyon örült az ajándéknak és azt is elmondta, hogy otthonában hova fogja a faliórát kitenni. 

 

Vargáné Balatincz Krisztina és Novák Katalin. 

Novák Katalin köszöntőjében hangsúlyozta, hogy olyan helyzetben vagyunk, amikor a nemzetközi kapcsolatok felértékelődnek. - Államfőként pedig, külföldi útjaim során, mindent megteszek azért, hogy  reális kép alakuljon ki Magyarországról. Ragaszkodunk szuverenitásunkhoz, s azt, hogy büszkék vagyunk a magyarságunkra, az értékekre ez nem valami olyasmi, amit szégyellni kellene, vagy el kellene titkolnunk, mondta Novák Katalin Böhönyén. 
Hozzátette, hogy a magyar családpolitika célja visszaadni a gyermekvállalás társadalmi megbecsültségét, s ösztönözni a családokat arra, hogy annyi gyermeket vállaljanak, amennyit a szülők szeretnének. Ennek elősegítésére helyi szinteken is lehet kedvező intézkedéseket hozni. Hozzátette, hogy habár a jelen levő polgármester asszonyok a települések női vezetőiként is ellátnak egy szerepet, de mindemellett anyák, nagymamák, háziasszonyok is egyben. A mai társadalomban szerencsés helyzetben vannak a nők: akarattal, szorgalommal bárki válhat belőle még akkor is, ha egy kicsi vagy éppen egy hátrányos helyzetű településen él.      

Zsoldos Márta Piroska, böhönyei polgármester és Novák Katalin köztársasági elnök. 
Forrás: FB Böhönyei Hírmondó


Böhönye Község Önkormányzata nevében Zsoldos Márta Piroska polgármester mondott köszönetet, hálával a maradandó, szép eseményért, beszélgetésért - egy „Útravalót” adott át Novák Katalin köztársasági elnök asszony számára, amelyet a vezetőtársai is aláírtak. 
Mindemellett Nagy Erika festőművész, a helyi képzőművészeti tábor vezetőjének festményét is átadta, remélve, hogy az átadott ajándékok mindegyike Böhönyére és az itt jelen lévő somogyi polgármester asszonyokra emlékezteti majd köztársasági elnök asszonyt. 
Novák Katalin köztársasági elnök asszony egy saját maga által dedikált kötetet, valamint egy Szent István emlékérmet adott át Böhönye község polgármestere számára, megköszönve a kedves fogadtatást. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában