Percről-percre

2023.03.23. 12:40

Somogyba látogatott Novák Katalin köztársasági elnök

Somogyba látogat két napra Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. Programját Andocson kezdte, ahol a Nagyboldogasszony Bazilikába látogatott el. Kövesd velünk a legfrissebb híreket folyamatosan fejlődő cikkünkben!

Sonline

Fotó: Nemeth Levente Foto

Március 24.

14:48.

Kaposvári Női Röplabda Klubbal közös edzéssel kezdte a napot Péntek reggel Kaposváron.

NOVÁK Katalin
Fotós: Bruzák Noémi

 A reggeli bemelegítés után pedig több somogyi falut érintve, Barcsra érkezett ahol Bíró Norbert a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke, Koós Csaba Barcs város polgármestere és Szászfalvi László országgyűlési képviselő fogadta. 

 

Március 23.

19:15

Novák Katalin pénteken Somogy déli részeire látogat el, kövesd velünk akkor is a legérdekesebb híreket!

19:00

Szita Károly, Kaposvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg az életfa ünnepség fotóit és gondolatait az eseményről. Majd utána a polgármester körbevezette a belvárosban Novák Katalint.

 

17:30

– Nyolc éven keresztül dolgoztam államtitkárként azért a célért, hogy könnyebb legyen gyereket nevelni és családot alapítani – mondta Novák Katalin a kaposvári ünnepségen köszöntőjében. – Azt ígérem, hogy köztársasági elnökként is a magyar családok mellett fogok állni a jövőben. 

A köztársasági elnök köszönetet mondott a szülőknek, akiket a nehézségek sem tántorítanak el a gyermekvállalástól, hiszen a családok élete nem csak boldogságból áll. Külön köszöntötte a nagyszülőket és dédszülőket, valamint a segítő családtagokat is. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy gyermeknek a legnagyobb ajándék a kistestvér, ezért a testvéreknek is helye van az életfán. Novák Katalin maga is kapott egy emléklapot, és a levélkék másolatáról szóló többi emléklapot Szita Károllyal együtt adta át a szülőknek. 

Bővebben itt olvashatsz az eseményről.

17:05

Fotókon mutatjuk a kaposvári életfaünnepség legjobb pillanatait.

16:55

A Kometához is ellátogatott Novák Katalin, ahol Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte.

 

16:40

Videón mutatjuk hogy üdvözölte Novák Katalin a kaposvári családokat a Városligetben. A különleges ünnepségen a köztársasági elnök is felragasztott egy levelet az egyik életfára.

15:40 

Novák Katalin köztársasági elnök, megérkezett Kaposvárra, ahol Szita Károly, a város polgármester már várta a Városligetben. Beszédében méltatta Somogy szépségét, és a családi összetartás fontosságát. Majd a beszéde után Szita Károllyal közösen egy levelet ragasztott fel az egyik életfára.

14:40

Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke is megosztotta fotóit a fonyódi eseményről.

14:30

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg a délelőtti koszorúzás képeit.

13:10

Novák Katalin köztársasági elnök, megérkezett Somogyvárra ahol találkozott többek között Gyurákovics László Somogyvár polgármesterével és Neszményi Zsolt Somogy vármegyei főispánnal és folytatják útjukat Kaposvárra.

 

13:00

Kétnapos látogatásra érkezett Somogyba Novák Katalin köztársasági elnök, reggel az andocsi bazilikát tekintette meg, utána Balatonbogláron koszorúzással emlékezett meg a magyar-lengyel barátság napjáról. Fonyódon Hidvégi József polgármester és Móring József Attila országgyűlési képviselő jelenlétében átadta a felújított Szaplonczay Manó sétány első szakaszát, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a Balatonra.

12:30

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Balatonboglárra látogatott

12:10

Novák Katalin a Balaton parton

12:00

Novák Katalin Fonyódon ünnepélyes keretek között adta át a Szaplonczay sétányt

10:00

Az andocsi Nagyboldogasszony Bazilikában tett látogatása alkalmával Novák Katalin köztársasági elnök „Mária-ruhát” vitt ajándékba, amelyet Nyéky Kálmán plébános atya vett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában