Minőségi építészet

2023.03.24. 10:48

Szárszói ház lett az év balatoni üdülőépülete

Csütörtökön az egyik különdíjas épületben, a balatonakarattyai új református templomban hirdették ki az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat legújabb győzteseit.

Góz Lilla

A NABE különdíját a balatonakarattyai református templom kapta Fotó: Nagy Lajos/veol.hu

Idén rekordszámú, 23 pályamű érkezett be, amiből 7 lakóépület, 10 középület és 6 az üdülő-, gazdasági épület kategóriában. Az Év Balatoni Üdülő Épülete 2022 díjat egy balatonszárszói nyaraló kapta, amely Fazekas Katalin és Vilics Árpád építész munkája. A Balatoni Szövetség különdíját kapta a fonyódi Berek Világa Látogatóközpont, amelyet Mezei László tervezett. A Magyar Építész Kamara különdíját a siófoki bakterházat tervező Katók Edit és Berecz Tamás kapta. A Somogy Megyei Építész Kamara különdíját kapta a Pór Péter tervezte szőlősgyöröki Légli Borászat. 
A Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség 2022-ben ötödik alkalommal indította el a pályázatot. A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett vármegye építészkamarája, a NABE és a BSZ képviselője kapott helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő az Építési és Közlekedési Minisztérium Építészeti államtitkára volt. A pályázatra elektronikusan lehetett nevezni a kiemelt üdülőrégió területén épült házak terveivel, fotóival. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában