Ünnepség

2023.03.30. 14:17

Szita Károly: Nincs város hősök nélkül

Szita Károly Kaposvár polgármestere átadta Kaposvár 150 éves jubileuma alkalmából készített emlékzászlót a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Sonline

Sokszor a megsemmisülés szélén állt már a város, de a tűzoltók munkája mindig megmentette – hangzott el a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, ahol az önkormányzattól egy díszzászlót vehettek át a tűzoltók abból az alkalomból, hogy 150 éve nyilvánították rendezett tanácsú városnak Kaposvárt. Különleges és a város életét meghatározó események kötődnek a tűzoltósághoz, idézte fel Szita Károly polgármester a felsorakozott tűzoltók előtt, akiknek köszönetet mondott a munkájukért. A polgármester hozzátette, hogy a kaposváriak tanulnak elődeik példájából. 

A város újkori története is mindjárt egy tűzzel kezdődött, mert Esterházy Pál nádor azután adott ki letelepedési engedélyt Kaposvárra, hogy egy 1708-as tűzvész után mindössze 9 család maradt életben. Később megszületett az első tűzrendészeti rendelet, majd az 1920-as években az első tűzoltó laktanya a Teleki utcában állt,  és az első önkéntes tűzoltó egyesület elnöke Bárány Gusztáv polgármester volt. Néhány évvel ezelőtt kigyulladt a húskombinát, vinasz ömlött a cukorgyárból, árvizek és viharok tarkították a város életét.   

 

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője vette át a díszzászlót, és kijelentette, hogy a 150 éves bizalomhoz töretlenül hűek lesznek, és a tűzoltók továbbra is készek kockára tenni az életüket a város polgárainak biztonságáért és javaiért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában