Értekezlet

2023.03.04. 14:00

Történetének legnehezebb évén van túl az ügyészség

K. G.

Évértékelő összügyészi értekezletet tartottak a Somogy Vármegyei Főügyészségen Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes részvételével. Horváth Szilárd, somogyi főügyész összefoglalójában elmondta, hogy az utóbbi években a koronavírus-világjárvány és az energiaárak drasztikus emelkedése az ügyészség történetének egyik legnehezebb időszakát hozta el. Azonban az egymást követő válságok okozta szakmai és munkaszervezési kihívások ellenére az ügyészség talpon maradt úgy, hogy a szervezet működőképessége egyetlen pillanatra sem ingott meg. Sőt, olyan újítások jelentek meg, mint az elektronikus ügyintézést teljes egészében lehetővé tevő informatikai rendszer kiépítése, illetve az otthoni munkavégzés bevezetése. 
Jávorszki Tamás büntetőjogi és Horváthné Márkus Ildikó közjogi főügyészhelyettesek a szakági beszámolóikban értékelték a somogyi ügyészségek tavalyi munkáját, és több tekintetben is, az országos átlagot meghaladó eredményes működésről számoltak be. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes azt mondta: az ügyészség elmúlt 30 évének legjelentősebb beruházása a gróf Apponyi utcai létesítmény. 
Horváth Szilárd főügyész beszámolóját azzal zárta, a somogyi ügyészségek bizonyították, hogy nehéz körülmények között is eredményesen, magas szakmai színvonalon tudnak működni, s felhívta a figyelmet a törvényesség és időszerűség szem előtt tartására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában