Zöldítés

2023.04.01. 17:11

Bezsákolták mások szemetét a sportos önkéntesek

Kesztyűt húztak és zsákot ragadtak a kaposfürediek szombaton délelőtt, ahogy arról már korábban írtunk. A szennai Trivium cég is szemétgyűjtést szervezett a hétvégén. Az eseményt futással kapcsolták össze.

Marosi Gábor

A szennai Trivium Aluminium Packaging Hungary Kft. futással egybekötött szemétszedési napot szervezett a hétvégén Kaposváron. A sportoló-önkéntesek a Gárdonyi-iskolánál gyülekeztek, és onnan rajtoltak el a Cseri park és a Töröcskei tó irányába. A szervezők 8 kilométeres távot jelöltek ki a versenynek. Thury-Nagy Diána, a cég HR-vezetője lapunknak elmondta: nem az nyert, aki a legnagyobb távot teljesítette, hanem aki a legtöbb szemetet gyűjtötte össze futás közben. Az eseményen több mint hetvenen vettek részt, köztük nagyon sok fiatal, akik lelkesen szedték a hulladékot. Erőfeszítésüknek meg is lett az eredménye. Több mint féltonna szemetet gyűjtöttek a résztvevők. 

– Azért is választottuk a Gárdonyi-iskolát helyszín gyanánt, mert egy sportos intézmény és fontosnak tartják a környezettudatos nevelést – hangsúlyozta Thury-Nagy Diána. – A eseménnyel az Aktív Magyarország szemétszedő programjához is tudtunk csatlakoztunk. Cégünknek nagyon fontosak az ilyen rendezvények, mert a Trivium egy környezettudatos vállalkozás. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan alumínium csomagoló anyagot gyártunk, ami 100 százalékban újrahasznosítható – tette hozzá a cég HR-vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában