Húsmentes péntek

2023.04.28. 15:40

Elkapkodták a vega wellingtont céklával

Cékla wellingtont, zellersteaket és céklás mákos nudlit is kínáltak a húsmentes napon Siófokon, a Krúdy Gyula Technikumban.

Koszorus Rita

A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikumának diákjai részt vesznek a Séf the world fenntarthatósági versenyen. 

A verseny a Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai együttműködésben a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségével valósul meg. Három fordulón keresztül tart a környezetvédelmi vetélkedő, amely a fenntartható közétkeztetés témája köré szerveződik. 

A megméretésen a második fordulóba továbbjutó siófoki csapat feladata az volt, hogy az általuk elkészített húsmentes versenymenüből kóstolónapot szervezzenek. 

Népszerű volt a cékla wellington. 

Ebben azonban nem merült ki a feladat, hiszen ezt promotálni is kellett. – Iskolánk menzáján minden pénteken húsmentes nap van, ehhez kapcsolódtunk a kóstolónappal, mondta kérdésünkre Leányvári Krisztina, szakoktató. 

Ha már egy napra le tudjuk tenni a húst, sokat teszünk a bolygóért. 

Hozzátette: a szakképzésben nagy figyelmet szánnak a fenntarthatóságra és szerették volna a gyerekeknek megmutatni, hogy a klímaváltozáshoz a mértéktelen fogyasztáson és szemetelésen túl a vendéglátás is hozzájárul. 

A céklával készült nudlit is elkapkodták. 


A húsmentes kóstolónap akkora sikert aratott, hogy semmi sem maradt az elkészített fogásokból. Ez pedig arra sarkallta Leányvári Krisztináékat, hogy havonta egy hasonlót rendezzenek. 

Nagy sikert aratott a kóstolónap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában