Oktatás

2023.04.05. 07:18

Iskolahajó program indul Balatonföldváron

Egyedülálló programot indít Balatonföldvár önkormányzata, ugyanis a városban környezettudatos oktatóprogramot indítanak.

Koszorus R.

Forrás: Balatonföldvár FB

A diákok iskolai keretek között szerezhetnek vitorlás alapismereteket, de olyan hasznos tudás birtokába is kerülnek, mint a vízimentés, meteorológiai vagy éppen navigációs ismeretek. A program zászlóshajója a balatonföldvári kikötőhellyel rendelkező 70-es cirkáló, a Krajcár és a helyszín az újonnan megépülő kikötő lesz. 

Balatonföldváron a vízisport élet szinte egyidős a településsel, a fürdőtelepen már 1898-ban Regatta Egylet működött. Balatonföldvár a vitorlás sportnak olimpikonokat, világ, Európa- és magyar bajnokokat adott, nevelt ki az elmúlt évtizedek alatt. A sportsikerek a tó parti városnak elvitathatatlan hírnevet szereztek és a vitorlás sport egyik bázisává emelték a települést. Az iskolahajó program a földvári vitorlázás hagyományait hivatott őrizni, olvasható a város honlapján közzétett tájékoztatóban. - A program gyerekeknek és fiataloknak szól, arra ösztönzi őket, hogy ismerjék meg a Balatont, segít felfedezni számtalan lehetőséget, és értékelni azt az életminőséget, amit a tó és Földvár adottságai nyújtanak. Az oktatóprogram próbára teszi az együttműködési készséget és az egyéni képességeket is. Mindemellett kiváló alkalom a csapatépítésre, a közösség összekovácsolására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában