Fotók és videó

2023.04.01. 14:25

Szemétszedés: kivirágzott az autógumi a kökénybokron Kaposfürednél

Kesztyűt húztak és zsákot ragadtak a kaposfürediek szombaton délelőtt. Az ott élők a Deseda tó felé vezető Orgona utcát és annak folytatását tisztították meg az illegálisan kidobott hulladéktól. A szemétszedési akciót a helyi családosok szervezték meg.

Marosi Gábor

Az út szélén, az árkokban és a bokrokban is bőven találtak szemetet az önkéntesek. Még a virágzó kökénybokron is lógott egy elhasználódott autógumi. Az illegális szemetelők ruhát, mosókefét, a fűnyírógép vázszerkezetét, műanyag flakonokat és sörös dobozokat is kihajítottak Kaposfüred határában.

– Elkeserítő és nagyon bosszantó, hogy ennyien szemetelnek – mondta gyűjtés közben lapunknak Hegedüs Péter. A férfi hozzátette, minden adott ahhoz, hogy háztól elvigyék a szemetet, mégis sokan inkább kihajítják az út szélére, ami számára elfogadhatatlan.

Máté-Závec Adrienn, a szemétszedés egyik szervezője elmondta, egy kaposfüredi család biciklizett az átkötő úton, és ők fedezték fel a sok szemetet. A nem éppen szép látványt megosztották az egyik közösségi oldalon, erre reagálva pedig elkezdték megszervezni a gyűjtési napot. – Fontos számomra, hogy tisztaságban éljek, és a gyermekeimnek sem minden, milyen környezetben nőnek fel – hangsúlyozta Máté-Závec Adrienn.

Az önkormányzat is rögtön a kezdeményezés mellé állt. Nagy Attila a kaposfüredi településrész képviselője elmondta: a korábbi években is többször szerveztek már szemétszedést. Hiába van kamera az Orgona utca végén, sokan nem törődnek ezzel és  kidobják a hulladékot. Nagy Attila hozzátette: szeretnének majd vadkamerákat elhelyezni azokon a pontokon, ahol több zsáknyi szemét szokott összegyűlni.

Egy szennai cég kezdeményezésére is indult egy másik helyszínen szemétgyűjtés. Itt olvashatsz erről bővebben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában