Munkahelyteremtés

2023.04.28. 15:31

Letették az új üzem alapkövét Szorosadon

Koszorus Rita

Egyedi lapraszerelt bútorgyártó üzem alapkövét tették le pénteken Szorosadon. Az ünnepségen Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: tudatos gazdaságfejlesztési, iparfejlesztési szándék újabb fizikai megvalósulása a szorosadi üzem. – Az állam 123 millió forintos támogatásával megvalósuló beruházás készül el az év végére, amely 3-6 embernek ad majd munkát, tette hozzá. Nem ez volt az egyetlen betelepülni vágyó cég. – Három különböző vállalkozás akart betelepülni, és nagy öröm számunkra, hogy a 100 fős kistelepülésünkön több családnak fix megélhetést ad majd ez az üzem, mondta Simonics Ervin, polgármester. 

Csonka Tamás, a Hidegkút Bútor Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: azért esett Szorosadra a választásuk, mert kifejezetten elmaradott térségben szerettek volna fejleszteni. – Olyan helyet kerestünk, ahol van munkaerő és beleszerettünk ebbe a tájba is, tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában