Örökzöld az arany ékszer

2023.04.29. 20:00

Népszerű a gravírozott ajándék és a minimeglepetés a ballagási csokorban

A klasszikus ékszer és a méretes virágcsokor biztosan nem hiányozhat a ballagási ajándékok közül. Már most sokan vásárolnak az üzletekben, s adják le rendeléseiket, hogy a jövő heti ünnepségekre szép ajándékkal lepjék meg a szülők ballagó gyermekeiket.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Többtálcányi csillogó, Swarovski kristályokkal díszített ékszer közül válogathatunk az egyik kaposvári ékszerboltban a jeles alkalom előtt. Háromezer forinttól több tízezer forintig igazi különlegességeket vásárolhatunk kínálatukból. 

Az ékszer sosem megy ki a divatból, a közelgő ballagás miatt többen keresnek fel minket, és idén azt tapasztaljuk, hogy az arany és az ezüst nyaklánc a sláger – mondta Rónai Csilla, a Rónai Ötvösüzlet tulajdonosa. Általában a nagyszülők ragaszkodnak az aranyhoz, mert szerintük ez a legtartósabb ékszer. – A Swarovski fülbevalók jóval kedvezőbb árban vannak, így a fiatalok inkább azt keresik, de azt tapasztaljuk, hogy a korábbi évekhez képest kevesebben és kevesebb értékben vásárolnak – jegyezte meg Rónai Csilla. Az arany és az ezüst ára tavaly háromszor változott, a Swarovski ékszerek 10-15 százalékkal drágábbak most – mondta el az ékszerüzlet tulajdonosa. 

Már a rendeléseket rendezgetik a szebbnél szebb ballagási virágcsokrokhoz az egyik kaposvári virágboltban. – A természetes, natúr bézs-fehér csokrok a divatosak, de sokszor a ruhához, kiegészítőkhöz hangolják a virágokat – mondta el Zentay Zsuzsanna, az Eni Virágszalon és Ajándékbolt üzletvezetője. Egyre bátrabbak a színekkel a vásárlók, nem ritka a fekete csomagolásba tett rózsaszínű orchidea vagy flamingóvirág sem. 

Fotó: Lang Róbert

– A fiúk csokrába kerülnek bele minialkoholok is, de különleges kérésként korábban egy egeret és kipattintott billentyűzetdarabokat is raktunk a virágok közé – jegyzete meg Zentay Zsuzsanna. Öt-hat ezer forintot költenek átlagosan a vásárlók a csokrokra. Nem jellemző már, hogy kérnek szalagot és plüssfigurát, helyette fa vagy horgolt magyar kézműves termékek kerülnek a csokrokba. 

Huszonöt éve készítenek egyedi ajándékokat a kaposvári Serleg és Ajándéküzletben. – A ballagás előtt a gravírozott tollakat, kulcstartókat keresik leginkább a végzősök, többen szeretnek egyedi üvegplakettel kedveskedni osztályfőnöküknek – mondta Városi Csaba, az üzlet tulajdonosa. Három-négy ezer forinttól több tízezer forintig kínálják az egyedi meglepetéseket. Nem ritka, hogy bögrére, párnára kerül az osztály fotója vagy a diákok nevei. – Ezek a gravírozott ajándékok örök emléket jelentenek a pedagógusoknak, és a visszajelzések alapján örülnek nekik az oktatók – jegyezte meg Városi Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában