Elő a fakanalakkal!

2023.04.23. 13:04

Nosztalgiáztak a tavaszköszöntő polgári pikniken

Összefogtak a civilek, hogy együtt köszönthessék a kikeletet.

Turbéki Bernadett

Ikonikus helyen, a régi sportpályán tartottak tavaszköszöntő közéleti pikniket Balatonfenyvesen. A szombati rendezvényen politikamentes beszélgetéssel egybekötött közös főzésre hívták a település állandó lakosságát és a nyaralótulajdonosokat öt helyi civil szervezet összefogásának köszönhetően. 

– Magunk sem gondoltuk, hogy még este hétkor is itt leszünk. Egy biztos: a jövőheti tánc világnapjára már bemelegítettünk. A célunk, hogy a téltől elköszönve tavasszal egymásra találjanak az emberek. A lakosság és a nyaralótulajdonosok közösséggé kovácsolását tűztük ki célul – mondta Antics László, a Majorka Alapítvány Alapítója, a rendezvény egyik szervezője, aki a tavaszi tapasztalatok alapján ősszel egy hasonló rendezvényt szervezne Imremajorban. 

Szombaton több csoport vállalta, hogy főzéssel alapoznak a délutáni táncolásra. Angus, vaddisznó, dámszarvas és hal főtt a bográcsokban. Az ételek olyan jól sikerültek, hogy legközelebb már bátran rendeznek főzőversenyt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában