Fotók

2023.04.29. 17:04

Rekord: 75 tonna halat fogtak ki a balatoni pontyfogó versenyen

Rekord összefogással ért véget a IX. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC). A 140 óra alatt rekord mennyiségű, 74 tonna halat fogtak a világ elitjébe tartozó versenyzők.

Sonline

Forrás: IBCC

Április 22-én vette kezdetét a világ legnagyobb pontyfogó bajnoksága a Balaton körül. 21 országból, 255 csapat tette próbára horgásztudását, hogy a rendelkezésre álló közel egy hét alatt kifogják, majd egy fotó elkészítését követően visszaengedjék a horogra akadt pontyokat. 

A csapatok nem panaszkodhattak, hiszen az időjárás kegyes volt hozzájuk, a kapások pedig egymást érték a Balaton szinte teljes partszakaszán. Idén rekord mennyiségű halat fogtak a pontyhorgászok. A tavalyi 30 tonnás összfogáshoz képest az idei évben 75,8 tonnányi, összesen 7872 darab nagytestű ponty akadt horogra. A legtöbb kifogott hallal büszkélkedő csapat a Nikl & Carp´R´Us 3 lett, amely 1337,24 kilónyi fogással zárta a versenyt. A legnagyobb halat a Cereal Boilies csapat fogta, amelynek súlya 30,7 kg volt.

– Nehéz szavakat találni erre a fantasztikus teljesítményre – kezdte beszédét az verseny záróceremóniáján Radu Morar, a verseny megálmodója. – A GPS-adatokból tudjuk, hogy a horgászok mintegy 22 ezer kilométert tettek meg a vízen csónakjaikkal. Ez egy olyan hosszú út, mintha az Egyenlítő mentén a fél világot megkerülték volna – folytatta Radu Morar.

Az eseményen kiderült, közel száz országból követték a közösségi oldalon és egyéb platformokon a versenyt. Az ötletgazda kiemelte: 2024-ben a jubileumi, tizedik versenyen is megmérkőzhetnek a pontyhorgászok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában