Hagyományőrzés

2023.04.10. 17:01

Tűzoltótömlővel locsolták meg a kéthelyi lányokat

Nem mindennapi módját választották a hagyományőrzésnek Kéthelyen, ahol húsvéthétfőn nem csak a vödrök és kölnik, de még a tűzoltótömlő is előkerült.

Harsányi Miklós

A lányok, asszonyok már biztosan nem hervadnak el Kéthelyen, aho tűzoltóautóval mentek az erősebb nem képviselői locsolkodni hétfőn A csapat tagjai ezzel egy csaknem 15 éves hagyományt ápolnak, s a mostani sikeren felbuzdulva elhatározták: 2024-ben újult erővel folytatják az össznépi locsolkodást.

A helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai nyakukba vették a települést és először a helyi panziónál kezdték a locsolkodást. A hölgyek egy része örült a frissítőnek kora reggel, de a legtöbben inkább csak meglepődtek a hideg ébresztőnek is beillő locsolástól. 

A hagyományok őrzésére nagy hangsúlyt fektető urak több házhoz is ellátogattak, ahol nem volt menekvés a hölgyeknek; tűzoltótömlőből kapták a túl korai hervadást meggátló permetet. Majd a locsolkodók a falu központ felé vették az irányt, ahol a feldíszített téren nagyjából 150-en kapcsolódtak a programba. Harangozó Imre, az egyesület tagja elszavalta  a locsolóverset, a következő percben máris indult az akció...mindenkit meglocsoltak, aki csak a közelben volt.

Molnár Balázs kéthelyi polgármester azt mondta:  a hagyományőrzésen kívül a  jókedvről és  a szórakozásról szólt a program.

– Szerintem a közösségi összefogást erősíti legfőképp a rendezvény – hangsúlyozta Molnár Balázs. – S egy-egy  ilyen akció tovább népszerűsítheti a települést, s olyanok is hallanak és megismerhetik a községet, akik azelőtt még nem jártak itt.

Délután a nagykanizsai néptáncosok adtak műsort a faluközpontban, amit a húsvét előtt ismét feldíszítettek. A látogatók nagy örömére az óriás tojásokon és a tojásalagúton kívül hatalmas szalmanyúl is látható a községben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában