Taszári légibázis

2023.04.03. 10:42

Új tulajdonosa lehet a taszári légibázisnak

Nyertes ajánlatot tett egy licitáló a taszári légibázis állami tulajdonhányadának megvételére az MNV Zrt. elektronikus árverési felületén. A hányatott sorsú ingatlant a kikiáltási árnál több mint egymilliárd forinttal drágábban, 3,6 milliárd forintért találhat új gazdára.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Februárban jelent meg a Magyar Közlönyben a kormányhatározat arról, hogy a miniszterelnök utasítja a gazdaságfejlesztési minisztert a taszári légibázis kereskedelmi, ipari és logisztikai célú hasznosítására. 
Az értékes ingatlant az MNV Zrt. elektronikus árverezési felületén keresztül hirdették meg, 2,6 milliárd forintos kikiáltási áron, s a nyertes licit végül 3,6 milliárd forintig kúszott fel. 

A nyertes ajánlattevő kilétét egyelőre homály fedi, s várhatóan ez így is marad addig, amíg meg nem fizeti a vételárat. Erre az árverési kiírás szerint hatvan nap áll rendelkezésre. 

Az örömteli fejleményekről azt mondta Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, hogy hosszútávon is kamatozhatunk belőle. A politikus reményeit fejezte ki azzal kapcsolatba, hogy a légibázis fejlesztése új távlatokat nyithat nem csak a vármegye, hanem az egész Dél-Dunántúl fejlődésében. – Izgatottan várjuk, hogy a befektető milyen fejlesztési elképzelésekkel hozakodik elő, tette hozzá Witzmann Mihály. 

Az már nagy előrelépésnek tekinthető, hogy sikeres árverést tartottak, hiszen egyszer sem jutottak el eddig a lépésig a korábbi próbálkozások a reptér hasznosítására. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában