Polgári esték

2023.04.27. 08:50

Újraindul a népszerű fórumsorozat Siófokon

Ismét útjára indul a polgári esték fórumsorozat Siófokon, erről Witzmann Mihály beszélt az első találkozón, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkára volt a meghívott előadó.

Koszorus Rita

A tavaszi időszak első estjén a civil, társadalmi ügyek, helyi közösségek szerepvállalása volt a kiemelt téma. Pályázati lehetőségekről is hallhattak a résztvevők. – Somogy országosan hetedik a civileknek nyújtható támogatások lehívásában, mondta Szalay-Bobrovniczky Vince a találkozón. Hozzátette: a Miniszterelnökség által felügyelt három civil – falusi, város és nemzeti együttműködési – alapból a vármegye társadalmi szervezetei tavaly 970 millió forintra pályáztak sikeresen. – Az elbírálás során minden esetben a társadalmi hasznosság a döntő szempont, tette hozzá az államtitkár. Aki arról is beszélt, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap új pályázatait október 2-án írják ki és a korábbi 11 milliárd forintról 13 milliárd forintra emelkedik a keret. Ezért azt javasolta a fórum résztvevőinek, hogy pályázzanak bátran. 

A siófoki CE Pláza hotelben tartott találkozón a Somogy 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője Witzmann Mihály köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: látva az elmúlt évek kihívásait, még soha nem volt annyira fontos a civilek alulról szerveződő munkássága mint most. – A választókerület az elmúlt években kiemelkedően sikeresen tudott szerepelni a pályázatokon, így a térségi szervezetek több mint 1,2 milliárd forintot tudtak lehívni, fogalmazott a politikus. 
A polgári esték sorozatról Witzmann Mihály elmondta: havi rendszerességgel tartanak tematikus esteket tavasszal és ősszel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában