Ünnepség

2023.05.11. 15:00

Felújított sétányon juthatunk el a fonyódi szépséges kilátáshoz

Új turisztikai látványossággal gazdagodott Fonyód városa, ugyanis csütörtökön átadták a Szaplonczay-sétány fejlesztésének újabb szakaszát.

Koszorus Rita

Fotó: Nemeth Levente Foto

A Balaton madártávlatból kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolása pályázat támogatásával elkészült fejlesztést már nagyon várták a fonyódiak. – Többször is beszöktek a járókelők az építési területre, ezért úgy döntöttünk, hogy több szakaszban adjuk át a fejlesztést, mondta Hidvégi József, polgármester az átadón. A fejlesztések kivitelezésére 381 millió forintot nyert Fonyód városa, ebből készült el a műgyanta burkolat, a padok és asztalok cseréje, a kandeláberek, valamint egy modern kiszolgálóépülettel bővült a terület. 

– Nem állunk itt meg, hiszen hamarosan megnyitjuk a kávéházat és döntött a testület a Ripka kút felújításáról is, valamint a Bartók utca aszfaltozásáról, sorolta a fejlesztéseket Hidvégi József. – Ide el kell jönni, ha valaki úgy akarja a Balatont látni, ahogy csak a madarak, hangzott el az átadón. – Fonyódon értéket őriznek és teremtenek, ezt már megszokhattuk. Örömmel hallottam, hogy nem áll meg a fejlesztések sora Fonyódon és további attrakciókkal és szakrális létesítményekkel is gazdagítják a várost és teszik teljessé az élményt azoknak, akik idejönnek pihenni, mondta a Móring József Attila, országgyűlési képviselő. 
– Az ízek, imák és szerelmek sétánya is lehetne a Szaplonczay-sétány, mondta az átadón Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: a fonyódihoz hasonló elszántságnak van eredménye a mostani vészterhes időkben.
Az átadó hangulatát az I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandérium tagjai adták meg. 

A fonyódiak döntenek 

Erdei Barnabás, fonyódi alpolgármester ötletbörzét hirdetett közösségi oldalán. Arra kérte követőit, hogy a Szaplonczay sétány új kávézó épületét kereszteljék el ők. Az ötleteteket bárki megoszthatja a bejegyzés alatt tett hozzászólásában. Eddig olyan ötletekkel álltak elő a voksolók, mint a Szaplonczay, Panoráma, Horizont, Zichy, Manó kávézó is. Az ötleteket még vasárnapig várják, s a kávézó megnyitóján kiderül, hogy melyik ötlet nyerte el a döntéshozók tetszését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában