Esőzések

2023.05.18. 16:50

A Dráván is érkezik árhullám, a napokban tetőzik Barcsnál

Sonline

Az elmúlt héten lehullott nagy mennyiségű csapadék somogyi vízgyűjtő területeken is érezteti hatását. Ahogy arról korábban beszámoltunk a Balaton átlagos vízszintje napok alatt öt centivel emelkedett. Az érkező vizet ahol lehet, a hullámtérbe vezetik – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A Dráván is érkezik egy árhullám, a magyarországi szakaszon a most következő napokban valószínűleg első- vagy másodfokú készültséget kell majd elrendelni, de ez nagyban függ a horvátországi erőművek működési rendjétől is. 

A Dráva vízállása Barcsnál csütörtök estig elérheti a 320 centimétert is, várhatóan 362 centinél fog tetőzni a folyó a somogyi városnál. A valaha volt legnagyobb vízállás egyébként 618 centiméter volt 1972-ben.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság hangsúlyozta: az érkező árhullámok a most következő 5-6 napban az állami védvonalak között maradnak. 

Az önkormányzati védekezést végző településeknek pedig kérés esetén műszaki segítséget nyújtanak a vízügyes szakemberek.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában