Családi futófesztivál

2023.05.21. 19:23

A falu összes generációja futócipőt húzott szombaton

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a második Szentgyörgy utcai futófesztivált Homokszentgyörgyön

Koszorus Rita

Az égiek kegyesek voltak a sportolni vágyókhoz szombaton Homokszentgyörgyön, így kiváló időben indulhatott meg a mezőny. Közel százan húztak futócipőt és teljesítették az öt táv valamelyikét. Fülöp Gábor, a rendezvény fő szervezője kérdésünkre elmondta: a versenyzők a 300 méteres babafutam, valamint az 1, 2,5, 5, és 8 kilométeres távokon mérethették meg magukat. A nevezők bemelegítést követően álltak rajthoz, a futók a Táncsics Mihály utcából rajtoltak el és ide és érkeztek vissza. A futófesztiválra nem csak helybéliek, de a környező településekről is sokan neveztek. 

Élmény volt a közös futás. 

A rendezvény - amelynek fő támogatója a homokszentgyörgyi önkormányzat volt - fő célja a mozgás népszerűsítése volt, s természetesen az örömszerzés. 

Generációk futottak együtt. 

Amelyből kijutott mindenkinek, hiszen a futófesztiválról senki sem távozott üres kézzel, mivel minden befutó egyedi éremmel és emléklappal, no meg egy jó adag élménnyel gazdagodott. 

Senki sem távozott üres kézzel. 

Fotók: Fülöp Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában