Szállítás

2023.05.25. 12:46

A hatékony abroncsok segítik elő a legjobban a fuvarozók fenntartható működését

Már kitölthető a Goodyear Fenntartható valóság című nagyszabású iparági felmérése, amelyet az európai fuvarozási flották üzemeltetőinek megkérdezésével készítenek a gumigyár szakértői immár harmadik éve. A tavalyi felmérésben megkérdezett logisztikai vállalatok 54%-a arról számolt be, hogy a hatékonyabb járművek használata után az üzemanyag-hatékony abroncsok választása a fenntarthatósággal kapcsolatos stratégiájuk második legfontosabb eleme.

A felmérés segít képet alkotni arról, hogy hogyan gondolkoznak a fenntarthatóságról a tágabb értelemben vett fuvarozási ágazat szereplői, akik pedig megoszthatják tapasztalataikat arról, hogy milyen sikereket értek el és milyen nehézségekkel küzdenek a fenntartható működés felé vezető útjukon. Ahogy a felmérés korábbi éveiben, a Goodyear minden kitöltött kérdőív után elültet egy fát a TreeNation kezdeményezéssel partnerségben, így is ösztönözve a kitöltésre a flottakezelőket.

A tavalyi, 2022-es felmérés rávilágított, hogy a fuvarozó vállaltok számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, és évről évre nőnek az ehhez kapcsolódó beruházásaik. Kiderült továbbá az is, hogy a ma már nem csak társadalmi ügyként tekintenek a fenntarthatóságra, hanem üzleti szempontból is jövedelmezőnek tartják azt. Az immár harmadszor kiadott felmérés mára iparági referenciává nőtte ki magát, amely megbízható és részletes információkkal szolgál a logisztika és a fuvarozás jövőjéről, trendjeiről.

Az abroncsok és a mobilitási megoldások kiemelt szerepe

A felmérés számos különböző területen megvizsgálta a szállítmányozási cégek fenntarthatósághoz való hozzáállását: a legújabb környezetvédelmi szabályozások követésétől a fenntarthatósággal kapcsolatos célkitűzések és intézkedések kidolgozásán át az új megoldások és technológiák használatáig – beleértve a gumiabroncsokat és a mobilitási szolgáltatásokat is.

A Goodyear Total Mobility kínálatát igénybe vevő számos európai flotta már megtapasztalhatta, hogy a szolgáltatás nemcsak a teljesítménymutatók területén hoz javulást, hanem a fenntarthatósággal kapcsolatos törekvéseikhez is hozzájárul. A Goodyear FUELMAX ENDURANCE abroncsainak használatával például akár 2%-os csökkenés is elérhető a CO2-kibocsátás terén, ami egy 100 járműből álló flotta esetén évi 40 000 liter üzemanyag megtakarítását1 jelenti. A mobilitási megoldások – például a Goodyear TPMS, a Goodyear CheckPoint vagy a Goodyear DrivePoint – továbbá gyorsabb és egyszerűbb flottakezelést tesznek lehetővé, ami jobb teljesítményt és hatékonyságot eredményez, valamint elősegíti a flották fenntarthatósággal kapcsolatos céljainak megvalósítását.

Az elmúlt évben a megkérdezett logisztikai vállalatok 54%-a arról számolt be, hogy a hatékonyabb járművek használata után az üzemanyag-hatékony abroncsok választása a fenntarthatósággal kapcsolatos stratégiájuk második legfontosabb eleme. A flottakezelők korábban választani kényszerültek a tartósság, a tapadás, az üzemanyag-hatékonyság és a futásteljesítmény között, azonban a legújabb Goodyear termékek és a Goodyear Total Mobility keretében kínált mobilitási megoldások lehetővé teszik a megfelelő egyensúly megteremtését, amivel a flották jobb eredményeket érhetnek el.

Irány az 55%: a fuvarozók alkalmazkodnak az új elvárásokhoz

Maciej Szymanski, a Goodyear haszongépjárműabroncs-ágazatának európai marketingigazgatója úgy fogalmazott: „Büszkék vagyunk arra, hogy Európa-szerte sikerült a felmérésben való aktív részvételre ösztönöznünk a vállalatokat, így betekintést nyerhettünk napi döntéshozatali folyamataikba. Nagy hangsúlyt fektetünk az átfogó ágazati felmérés során kapott ügyfélvisszajelzésekre. A felmérés 2021-es első szakasza óta levont következtetéseknek köszönhetően felkészültebben reagálhatunk a flottákat érintő kihívásokra, és támogathatjuk a vállalkozásokat a jobb eredmények elérésében.”

A szakember hozzátette: „A fuvarozási ágazatot érintő szabályozási keretrendszer folyamatosan változik. Az olyan kezdeményezések, mint például az „Irány az 55%!” intézkedéscsomag, az Euro 7 előírások, a járművek energiafogyasztását kiszámító eszköz (VECTO) vagy a kibocsátás-kereskedelmi rendszer (ETS) mind arra ösztönzik a fuvarozási vállalatokat, hogy komolyan elgondolkodjanak, hogyan tudnak alkalmazkodni az új, és milyen intézkedéseket kell hozniuk, milyen belső vállalati stratégiákat kell alkotniuk, illetve hogy milyen termékek és megoldások járulhatnak hozzájuk a flottájuk fenntartható működéséhez.”

„A fenntarthatóság megvalósítását azon ügyfelek is szorgalmazzák, akik készek a felelősebb tevékenységet folytató vállalatokat választani, valamint azon befektetők, akik számára az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) törekvések kezdenek éppolyan fontosak lenni, mint a pénzügyi eredmények. 2021 óta a Goodyear Fenntartható valóság felmérése jól tükrözi, hogy Európában a fuvarozás hogyan közelíti meg ezeket az új kihívásokat, és mit tesznek a flottakezelők a fenntartható működés érdekében” – fogalmazott Szymanski.

Ossza meg velünk, hogyan valósítja meg a fenntarthatóságot: https://www.sustainablerealitysurvey.eu/

 A Goodyear Fenntartható valóság felmérése július 21-ig tölthető ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában