Fotók

2023.05.27. 18:45

Daloltak és táncoltak: így pünkösdöltek a buzsákiak

Furulyaszó, vers és néptánc bemutató nyitotta meg a Buzsáki Általános Iskola idei pünkösdi rendezvényét pénteken.

Góz Lilla

A faluházban Kara Lajos polgármester köszöntőjét követően a helyi iskola mellett további hat környékbeli oktatási intézmény harmincöt fiatalja vett részt a járási népdaléneklési versenyen. Két korcsoportban vetélkedtek a gyerekek, az egyéni produkciók mellett duóban és kamarában is daloltak. A felsősök között a balatonlellei Witzmann Marcell végzett első helyen, a buzsáki iskola Dörnyei Sára tanulója állhatott fel a dobogó második fokára. 

A faluház nagytermében a felsősök egy vetélkedőn ismerkedtek meg Buzsák kincseivel. A labdarúgó pályán ügyességi feladatok várták a fiúkat és lányokat. Vizet hordtak, buzsáki népviseletbe öltöztettek babát, hordót gurítottak, pünkösdi királyt és rózsát is választottak. A sportprogramokon Buzsák község horvát testvértelepülés iskolájának alsó tagozatosai is részt vettek. 

A programsorozat táncházzal zárult az iskola udvarán. Gelencsérné Proity Mária, a buzsáki iskola intézményvezetője elmondta: szerették volna a ma is élő helyi néphagyományokkal megismertetni a fiatal generációval és átörökíteni számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában