Somogy

2023.05.31. 09:38

Elrendelték az idei ellenőrzéseket

Átfogó határszemle-ellenőrzéseket és parlagfű elleni védekezés ellenőrzését rendelt Somogy területére is az Agrár­minisztérium.

Sonline

A vármegye erdő nélküli termőterületének 15 százalékára kiterjedő szemlék során az ellenőrök fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy teljesül-e a hasznosítási kötelezettség, esetleg más célra hasznosítják a területet vagy újrahasznosítják. A szakemberek feladata figyelni arra, ha engedély nélkül használja valaki más célra a területet, illetve a művelési ágak ingatlan-nyilvántartási és terepi állapota közötti összhangra is ügyelnek. 

A feladatot a parlagfű elleni hatósági védekezés helyszíni munkáival párhuzamosan végzik a hivatal munkatársai. 

A parlagfű elleni védekezés ellenőrzését hivatalból, vagy bejelentés alapján, külterületen a kormányhivatal munkatársai, belterületen a jegyző folytatja le. A helyszíni ellenőrzésről a tulajdonost vagy földhasználót nem kötelező előzetesen értesíteni. 

Amennyiben a területen parlagfű-fertőzöttséget észlelnek, úgy elrendelik a kényszerkaszálást, melynek költségét a terület tulajdonosára, használójára terhelik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában