Elkezdődött a városcsinosítás

2023.05.23. 13:52

Földbe kerülnek az egynyári hangulatfelelősök

Kaposváron közel negyvenezer tő virág kerül ki az utak mellé és a parkokba ezekben a hetekben.

Marosi Gábor

Több tízezer tő virágot ültetnek el a somogyi városokban ezekben a hetekben. A kaposvári Noszlopy Gáspár körforgalom környéke is pompázik már a színes virágoktól. A sárga, piros, lila és fehér növények hétfőn délelőtt kerültek a földbe. A városüzemeltetés munkatársai kedden a Bethlen téren folytatják a virágosítást. 

Kattins a képre és hallgasd meg az interjút! 

Remeczki Rita, Kaposvár főkertésze elmondta, a városban csaknem 40 helyszínen, 3000 négyzetméternyi területen alakítanak ki ágyást az egynyári növényeknek. – Valamivel több mint 39 ezer tő virágot ültetünk el – mondta a kaposvári főkertész. – Idén új koncepciót valósítunk meg azzal, hogy vegyesen ültetünk egynyári és évelő növényeket. Ennek a nagy előnye, hogy az évelőket elég 5–6 évente lecserélni, másrészt télen is zöldfelületet adnak – tette hozzá. 

Balatonbogláron sem spórolnak a virágosítással. 10 millió forint értékben 28 ezer tő virág kerül a földbe. Mészáros Miklós polgármester elmondta, a színes, változó fajú, zömében egynyári virágok a tereket, a forgalmas helyeket és a strandok környékét díszítik majd. – Ahhoz, hogy a helyiek és a turisták is jól érezzék magukat a településen, fontos a szép környezet – mondta. 

Hasonlóan gondolkodnak Marcaliban is. A várost idén 25 ezer új virág díszíti majd. Ennek egy részét tavasszal, a másik felét ősszel ültetik el. A legtöbb a centrumba, a parkokba kerül. Sütő László polgármester elmondta, 5 és fél millió forintot költenek el idén a virágokra. 
Barcson a virágosítással már végeztek, most a fűnyírás jelent számukra komoly próbatételt jelent – mondta el lapunknak Koós Csaba, a település vezetője. 
 

 

Kis koronák 

Kaposváron a virágok mellett a fasorokat is megújítják. Erre 150 millió forintot költ idén az önkormányzat. Kaposvár főkertésze elmondta: többek között a Németh István fasorban, a Somssich, az Ezredév utcában is megújítják a fasort. A 150 millió forintos program részeként olyan növényeket ültetnek el, melyek nem növesztenek nagyobb lombkoronát, és nem nőnek rá az épületek tetejére, homlokzatára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában