Konferencia

2023.05.29. 10:16

Fontos témákat vitatnak meg Tihanyban

K.R.

„A Balaton és más nagy tavaink éghajlatváltozás idején” címmel tudományos előadóülést tartunk az „Őszintén a Balatonról” szakmai
találkozók keretében.

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, a Balatoni Fejlesztési Tanács és az Országos Vízügyi Főigazgatóság közös rendezvényt szervez Tihanyban. A szakemberek áttekintik, hogy mennyire indokolt ismételten nagy tavaink és főként a Balaton vízutánpótlásával foglalkozni. Megvizsgálják azt is, hogy az éghajlatváltozás miatt várható új helyzetek hogyan befolyásolják az élővilágot és a víz minőségét. A tanácskozásra azért van szükség, mert válaszokat kell keresni arra a nagy kérdésre, hogy miként lehet reagálni a klímaváltozás módosító hatásaira, hogyan biztosítható nagy tavaink jó ökológiai állapota, térségeik természeti, társadalmi és gazdasági értékeinek megmaradása. Kell-e, lehet-e gondolkodni a vízpótlás tervezéséről, és a döntésben milyen
ökológiai, fizikai és kémiai változásokat kell mérlegelni.

A felkért előadók a téma legavatottabb, a Balaton kutatásában, monitorozásában az utóbbi években legtöbb vizsgálatot, kutatást végző tudományos kutatók, vízügyi és fejlesztési döntéshozók, és más kiváló szakemberek lesznek. 

Az esemény 2022. június 6-án, kedden, 10.00 órakor kezdődik Tihanyban, a BLKI előadótermében (Klebelsberg Kuno utca 3.).

Kérik, hogy részvételi szándékot válaszban, vagy az alábbi telefonszámon jelezze. Az eseményt a tervek szerint online közvetítjük majd, de az előadóterem kapacitásának erejéig közönség-regisztrációt is fogadunk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában