Sport

2023.05.22. 14:04

Futva fedezték fel az okosparkot

A Tájfutás világnapja alkalmából egy héten át programokkal várják a kaposvári iskolásokat. Hétfőn délelőtt az okosparkot fedezték fel az alsós és felsős gyerekek.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Térképpel a kezükben rohantak egy-egy tájékozódási pontra a gyerekek hétfőn délelőtt. Sarkadi Kiss Bernát mind az öt pályát a leggyorsabbak között teljesítette. – Nagyon tetszett a szaladgálás az egyik pontból a másikba, sokkal jobban élveztem, mint a suliban a tanulást, sok élményt szereztem itt – mondta el a kaposvári tanuló. Hozzátette: számára a legnehezebb az ötös, az utolsó pálya volt. Borsos Borbála szerint nem volt könnyű a térkép alapján minden állomást megtalálni. – Először vettem részt tájfutásos programon, nagyon tetszett és szívesen próbálnám ki újra – mondta el a tanuló. – A tájfutás világnapja alkalmából a szövetség országszerte egy héten át várja a gyerekeket programokra, hétfőn Kaposváron délelőtt a sportág alapjaival ismerkedtek meg a gyerekek – mondta el Galambos Erika, a Zselici Tájfutók edzője. Hozzátette: az okosparkot azért választotta, mert nincs domborzat, csak síkrajz van és a színek alapján be tudják könnyen azonosítani. – Egy egyszerű térképen a háromszög rajtról a kettős karika jelzésű célig egy sorrendben kellett az ellenőrzési állomásokra eljutniuk a gyerekeknek, ahol szúró bélyegezővel pecsételték le a füzeteket – mutatta Galambos Erika. Megjegyezte: a Kodály iskola diákjait már tíz éve hordják terem tájfutásra, versenyekre, most a legifjabb tanulókkal ismertették meg a sportágat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában