Örök fotótéma a Balaton

2023.05.29. 19:52

Objektíven át mutatták meg Somogy értékeit a pályázó fotósok

A Somogyország kincsei című film díszbemutatójával és a Közjáték a virágok városában című színdarab Kaposvári premierjével kezdődött az Értékeink Somogyországban fotópályázat díjátadója csütörtökön. A Somogy Vármegyei Önkormányzat felhívására százhúsz alkotó pályázott. A beküldött 468 fényképből választotta ki a zsűri a kiállításra és díjazásra érdemeseket.

Turbéki Bernadett

Fotó: TIBOR KOVACS

A Rippl-Rónai Múzeum kiállítótermében a beküldött 468 fotó közül végül 58 kapott helyet a falakon. 
– Az idősebbek még emlékeznek a Film, színház, muzsika című folyóiratra. Ha muzsikát most nem is, de filmet, színházat és fotókiállítást egy csokorban át tudunk nyújtani önöknek – mondta Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

Hoppál Péter, kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos is köszöntötte a somogyiakat. – A fővárosban dobog gazdasági értelemben a nemzet szíve, de azt, hogy mi, magyarok, kik is vagyunk a XXI. században, a vidéki emberek sokasága mutatja fel – mondta. 

Naplemente, Balaton és a somogyvámosi Pusztatorony. A pályázók három kedvenc témája, amelyekből özönlöttek a fotók a zsűri elé. – Hiányoltuk az embereket a képekről, kevésnek éreztük az új látványt, az alkotók inkább a sztereotípiák felé mentek – mondta Klencsár Gábor kaposvári fotós, a zsűri egyik tagja. 
Kószó András Jégbe zárva című drónfotója érdemelte ki az első helyezést, a második Keszthelyi Zoltán Szerelem című képe lett. Koncsek Barna balatoni fotója a harmadik, Batári Barbara képe pedig a közönségdíjat kapta. 

Koncsek Barna 2007 óta fotóz. – Öt képpel neveztem, a zsűri a balatoni naplementés fotómat díjazta – mondta lapunknak. – A szívem csücske a Balaton, ennél a képnél pedig jókora szerencsém is volt. 
Batári Barbara pipacsos fotóval érdemelte ki a közönség díját. Elmondta: négy éve fotóz, és két éve szerezte meg a OKJ-s fotós és fotótermék-kereskedő képesítést. Természetfotózással kezdte, de amióta megszerezte a bizonyítványt, bátrabban mer embereket is fotózni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában